Το ΚΚΕ για την πώληση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 09:31

Το ΚΚΕ για την πώληση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην αποδεχθεί - νομιμοποιήσει την ιδιωτικοποίηση του τοπικού αεροδρόμιου στην κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd (στην οποία συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου) και όσων άλλων ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές, που στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων στις μεταφορές, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για «απελευθέρωση» στον εν λόγω τομέα. Συναποφασίστηκαν και στηρίχθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλες τις χώρες της ΕΕ με ή χωρίς μνημόνια. Ο εναέριος χώρο της Ελλάδας εντάσσεται στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (Ε.Ε.Ο.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας και της ασφάλειας των πτήσεων. Οι κυβερνητικοί διθύραμβοι που αναπαράγονται και τοπικά από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) περί ανάπτυξης και οφέλους για το λαό του νησιού θα αποδειχθούν σύντομα «πένθιμα εμβατήρια» για το επιβατικό κοινό, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επιχειρηματίες. Η ανάπτυξη για τα μονοπώλια μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει για τη μεγάλη μάζα των εκμεταλλευόμενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Κοιν. Συμφωνία), σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, προσπαθούν να φανούν φιλολαϊκοί και ενάντιοι στην ιδιωτικοποίηση, χωρίς από την άλλη να αμφισβητούν στο ελάχιστο τη στρατηγική της ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τοποθετούνται από τη σκοπιά των αντιπαραθέσεων μερίδων της αστικής τάξης ενάντια στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, αμφισβητούν το ρόλο το ΤΑΙΠΕΔ κλπ. Κάνουν λόγο για «δημόσιο φορέα με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης» για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» και να κρύψουν τη συναίνεσή τους με την άμεση ή έμμεση αύξηση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών και από τα αεροδρόμια. Τα κεντρικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι η σύμβαση με τους ιδιώτες θα προσβληθεί πολιτικά και νομικά εφόσον μια μελλοντική κυβέρνηση «της αριστεράς» κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, προκειμένου να πάρει τα ανάλογα μέτρα!! Τα περί πολιτικής και νομικής προσφυγής αναπαράγει και η νέα Περιφερειακή Αρχή, όσα παχιά λόγια κι αν λέει, οδηγώντας πρακτικά το λαό να βάλλει φρένο στις διεκδικήσεις και να αναμένει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να οργανωθεί και να παλέψει να είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια κλπ λαϊκή περιουσία, κόντρα στην ΕΕ, την ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά τους. Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη.

Αργοστόλι 29/11/2014


Ετικέτες: