H ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς στηλιτεύει την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στο Ιόνιο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 21:03

H ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς στηλιτεύει την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στο Ιόνιο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να απομακρυνθούν τώρα τα ΝΑΤΟικά πολεμικά σκάφη που πλέουν στο Ιόνιο στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 2014».

Η άσκηση διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) σε ετήσια βάση, από 6 έως 17 Νοέμβρη, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και Πατραϊκού. Φέτος, συμμετέχουν η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ που περιπολεί στη Μεσόγειο SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΥΨΩ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ, το γαλλικό πλοίο FGS LYRE, το βουλγαρικό BGR PRIBOY, καθώς και στοιχεία της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η SNMCMG-2 αποτελείται από το ιταλικό πλοίο ITS AVIERE, το γερμανικό FGS HOMBURG, το τουρκικό TCG ERDEK, το βρετανικό HMS GRIMSBY και το ελληνικό ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το Αντιιμπεριαλιστικό - Φιλειρηνικό Κίνημα και απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι νέες προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο τους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες, επιβεβαιώνουν ότι οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες της χώρας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το λαό και τη νεολαία του Νομού, ανήμερα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, να δώσουν απάντηση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, να δώσουν απάντηση στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης της χώρας μας, με τη μαζική συμμετοχή τους στη

συγκέντρωση και πορεία προς τιμήν του ξεσηκωμού

τη Δευτέρα  17 Νοέμβρη

5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Αργοστόλι 16 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης