Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στις διευθύνσεις Α' Βάθμιας και Β' βάθμιας η ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 07:20

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στις διευθύνσεις Α' Βάθμιας και Β' βάθμιας η ΕΛΜΕΚΙ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των Διευθύνσεων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης. Στις συναντήσεις που είχε με το Διευθυντή Β΄ βάθμιας κ. Δημήτρη Μαρκάτο και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α΄ βάθμιας κ. Κωνσταντίνας Βασιλάτου (λόγω απουσίας του Διευθυντή κ. Μπαγιώκη), καταδίκασε κάθε προσπάθεια να ελαστικοποιηθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις με μοχλό το ΕΣΠΑ, με νέες μετακινήσεις σε σχολεία. Οι νέες μετακινήσεις αφορούν και όσους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έχουν μεταταχθεί στα δημοτικά και όσους ενδεχομένως διατεθούν σε αυτά. Η κ. Βασιλάτου αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μη προκήρυξη οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες που μετατάχθηκαν ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξει νέα μετακίνηση μόνιμου προσωπικού, διότι, όπως είπε υπάρχουν μεγάλες ακάλυπτες ανάγκες σε προσωπικό (περίπου για 12 αναπληρωτές ακόμα).

Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ ζήτησε τη στήριξη στο αίτημα και στις παρεμβάσεις που αφορούν τη σίτιση, τη στέγαση για τους νέους εκπαιδευτικούς των 650 ευρώ και τους αναπληρωτές και τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων για το σύνολο των συναδέλφων. Η εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας τόνισε ότι οι τιμές (5,20 ευρώ το πήγαινε έλα με το πορθμείο Αργοστόλι – Ληξούρι και 80 ευρώ ΚΤΕΛ και καράβι για Αθήνα) είναι πολύ ακριβές για το σύνολο των συναδέλφων αλλά και του λαού στο Νομό. Για τη σίτιση, θέμα που «ανοίξε» ξανά μετά από την τελευταία παράσταση της ΕΛΜΕ στην τοπική διοίκηση, δόθηκαν ήδη στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς ο αριθμός των συναδέλφων της Α΄ βάθμιας που χρήζει σίτισης και ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Βασιλάτου, ανέρχεται σε 100 άτομα.

Ανάλογα αιτήματα τέθηκαν στον κ. Μαρκάτο και ανάλογες ήταν οι απαντήσεις που δόθηκαν. Ο Διευθυντής Β΄ βάθμιας είπε ότι στηρίζει μια σειρά από τα αιτήματα της ΕΛΜΕ. Η αντιπροσωπεία έθεσε με έμφαση το ζήτημα για τοποθετήσεις αναπληρωτών με βάση το σύνολο των αναγκών και όχι σε δόσεις, ανατοποθέτηση και ειδικά μέτρα όσων αντιμετωπίζουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όχι στις συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων, άμεση κάλυψη όλων των κενών κλπ. Τα κενά στο Νομό ουσιαστικά παραμένουν ακάλυπτα, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και θα οδηγηθούμε σε νέες ανακατανομές (=νέα ελαστικοποίηση) των εκπαιδευτικών σε σχολεία. Ο κ. Μαρκάτος είπε ότι θεωρεί δίκαιο το αίτημα της ΕΛΜΕ σχετικά με το ΕΣΠΑ και κατέληξε ότι θα συμβάλλει σε ότι του ζητηθεί για την κάλυψη των προβλημάτων των νέων και αναπληρωτών συναδέλφων σε σίτιση (περίπου 100 άτομα και για τη Β΄βάθμια), στέγαση (πχ δέσμευση ξενοδοχείου) αλλά και την έκπτωση στις μετακινήσεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση στην πολιτική που κλέβει τη μόρφωση από τους μαθητές και δημιουργεί άθλιες συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς. Πρώτο βήμα η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα. Προχωράμε με οργάνωση – ταξικό αγώνα στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης