Ευχαριστήριο μήνυμα από την κα Γερασιμούλα Γεράκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 10:47

Ευχαριστήριο μήνυμα από την κα Γερασιμούλα Γεράκη

Ευχαριστούμαι τον αξ. Πρέσβη της Ταϊλάνδης κ. Joompol Manaschuang  την σύζυγό του και την κ. Πρόξενο     Euapong Uampidhaya,για την μεγάλη τιμή της επισκέψεως τους στην Κεφαλονιά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, με σκοπό να γνωρίσουν τον τόπο γεννήσεως του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΡΑΚΗ του Γεωργίου και της Τζαννέτας - Ιωάννας Φωκά,  ο οποίος ανήλθε στο τότε ονομαζόμενο Σιάμ σημερινή Ταϊλάνδη  εις στο αξίωμα του πρωθυπουργού και  αντιβασιλέως.
 
Ο Κων/νος Γεράκης  γεννήθηκε στην τότε πρωτεύουσα της Νήσου Κεφαλληνίας, τον Αγ. Γεώργιο (Κάστρο) το έτος 1647 όπου σώζονται τα ερείπια της πατρικής οικίας πλησίον του ερειπωμένου συναδελφικού και της οικογ. Γεράκη Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων.
 
Πρόγονος του Παναγή Γεράκη και για τα  νεώτερα μέλη της οικογένειας την κόρη του Πιέρρου Ελένη και την κόρη του Παναγή Μαρία - Φραγκίσκη.
Η χαρά μας είναι έκδηλη γιατί παλαιότερα αλλά και πρόσφατα οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης είναι πολλοί φιλικοί και προσηνείς με τους Κεφαλονίτες, όπως διαπιστώσαμε με τον  εκλιπόντα σύζυγό μου Παναγή  Γεράκη το έτος 2005 που επισκεφθήκαμε την Ταϊλάνδη κατόπιν προσκλήσεως της τότε Δημάρχου του LOMΒURI κ. WANIDA MANOSUGARITTAM.
 
Θα ήθελα να εκφράσω ολόψυχα τις ευχαριστίες μου στους αξ.κ.κ. Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και Ευάγγελο Κεκάτο αντιδήμαρχο, προκειμένου να επαναρχίσει η διαδικασία περί αδελφοποίησης του Δήμου μας με τον μητροπολιτικό Δήμο του LOMBURI της Ταϊλάνδης και να υλοποιηθεί το όραμα που αποτελούσε επιθυμία του Παναγή Γεράκη, με επιδιωκόμενους κυριότερους στόχους της αδελφοποίησης των δύο λαών την ανταλλαγή επιστιμονικών - επιμορφωτικών σεμιναρίων, εμπορικών - τουριστικών δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών- αθλητικών εκδηλώσεων,τοπικών προϊόντων και μεθόδων παραγωγής τους κ.ο.κ.
 
Επίσης νοιώθοντας βαθύτατα υποχρεωμένη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αξ. Αστυνομικό Διευθυντή Κεφ/νιας κ.Ανδρέα Αυγέρη και τον κ. Γεώργιο Ισαουί Διοικητή Ασφαλείας για την ευγενική και διακριτική συμπαράστασή τους στο άνω θέμα.
 
Τους αγαπημένους φίλους της οικογένειας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
 
                                                                                                                 Με εξαίρετη τιμή

                                                                                                             Γερασιμούλα  Γεράκη