Αιχμές της Επιτροπής Αγώνα Σάμης για τη Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 13:16

Αιχμές της Επιτροπής Αγώνα Σάμης για τη Δημοτική Αρχή

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΜΗΣ
 
Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (μέσω του Αντιδημάρχου κ.Δ. Λυκούδη) και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων (μέσω του Αντιπερειφερειάρχη κ. Π. Δρακουλόγκωνα)αποδεχόμενοι τις ίδιες δεσμεύσεις της Ε.Ε-κυβέρνησης, ανήγαγαν σε καθοριστικές προτεραιότητες την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου (εφοπλιστικού, τραπεζικού κ.α)κατά την διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας τους στην Σάμη.
Ταυτίστηκαν πλήρως με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και δικαιολόγησαν τους λόγους που δεν βάζουν πλοίο στην γραμμή Πάτρα-Σάμη, εξήγησαν γιατί είναι <ασύμφορο> για το τραπεζικό κεφάλαιο να έχει υποκατάστημα στη περιοχή, επικαλέστηκαν μεγαλοεπιχειρηματίες ότι θα έρθουν στην περιοχή να κάνουν δωρεές προφανώς ως <φιλάνθρωποι> ,μόνο που δεν είπαν από ποιανού τον μόχθο προέρχονται αυτές και με ποια ανταλλάγματα;
 
Δεν είπαν ούτε μια λέξη για τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης που είναι η Ε.Ε και η κυβέρνηση, που στο όνομα της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότηταςτου κεφαλαίου δεν μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες λαϊκες ανάγκες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Δεν είναι δική τους προτεραιότητα η ακτοπλοϊκη σύνδεση Πάτρας-Σάμης, η κατάσταση της υγείας της περιόχης (Κ.Υ., Αγροτικά ιατρεία),της πρόνοιας (Γηροκομείο, Βοήθεια στο Σπίτι), της παιδείας (σχολικά συγκροτήματα,μεταφορές κ.α.), της υδροδότησης της περιόχης(Πυργί κ.α.), το αρδευτικό φράγμα Γριζάτων, η έλλειψη σφαγείων, η προστασία των σπηλαίων ως φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής κ.α.
 
Καλούμε τον λαό της Σάμης να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα, να μην έχει καμιά αυταπάτη, να μην χαμηλώσει τις προσδοκίες του και να μην εφησυχάσει, αλλά να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Με οργάνωση, αγώνα και σωστό προσανατολισμό να παλέψουμε για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής, να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας εχει οδηγήσει έως εδώ μέχρι σήμερα.
 
Σάμη 24 Σεπτέβρη 2014