ΕΛΜΕΚΙ: Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 09:39

ΕΛΜΕΚΙ: Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και άλλων δυνάμεων και οργανισμών, ενάντια στους λαούς. Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων προγραμματίζουν νέους υπέρογκους εξοπλισμούς, οργανώνουν δυνάμεις ταχείας επέμβασης, για την πιο γρήγορη και πιο ενεργή εμπλοκή τους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Πεδίο άσκησης αυτής της πολιτικής γίνονται η Ουκρανία, τα Βαλκάνια, η Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις οξύνονται. Με διάφορα προσχήματα και στο όνομα της υπεράσπισης δήθεν της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ετοιμάζουν νέες εκατόμβες νεκρών.

Σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης εμπλέκεται όλο και πιο επικίνδυνα για το λαό μας και ολόκληρη τη γύρω περιοχή. Οι συναντήσεις των Υπουργών ΥΕΘΑ και Εξωτερικών με Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους, οδήγησαν σε δεσμεύσεις που δεν ανακοινώνονται στο λαό μας. Οι συμφωνίες άπτονται των λεγόμενων αμυντικών θεμάτων (στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνικά αεροδρόμια, επεκτάσεις αρμοδιοτήτων και δομών στη βάση της Σούδας, νέους εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ) και είναι απαράδεκτες κι επικίνδυνες.

Καμία αναμονή και καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί Απαιτείται η ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας συντονισμένα με το εργατικό λαϊκό κίνημα με αιτήματα:

  •          Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  •          Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη
  •          Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να διακοπεί οποιαδήποτε στήριξη η διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή
  •          Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ

Αργοστόλι 14Σεπτέμβρη 2014

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας