ΕΛΜΕΚΙ: Όχι στον ΕΝΦΙΑ - Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 00:12

ΕΛΜΕΚΙ: Όχι στον ΕΝΦΙΑ - Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ως απαράδεκτο τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην απαλλαγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς γι’ αυτή τη χρονιά από την καταβολή του (μόνο για την πρώτη κατοικία), δεν αναιρεί την ουσία. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ολοένα να δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειές μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης).

Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος, (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε τη μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, διαχείριση απορριμμάτων, λιμάνια, αεροδρόμιο, Τραπεζάκι, Μετόχι κ.ά.). Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι – μνημονιακοί», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση! Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Απαιτούμε:

  •          Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών
  •          Tην πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας
  •          Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη
  •          Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

 

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: