Ο Δήμος για την επίσκεψη του Ιταλού Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 12:55

Ο Δήμος για την επίσκεψη του Ιταλού Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά

Δελτίο Τύπου
Θέμα : Ο τ.Πρωθυπουργός της Ιταλίας κος Enrico Letta
στην Κεφαλονιά
Με προτροπή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ.Αντώνη Σαμαρά, ο τ.Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ.Enrico Letta ήλθε στην Κεφαλονιά με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές από 10 έως 14 Ιουλίου.
Την Οικογένεια Letta, που επέλεξε το Ξενοδοχείο «Λιμανάκι» για τη διαμονή της, υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στο Αεροδρόμιο ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος και τον συνόδευσε στο Μνημείο των Ιταλών της Μεραρχίας Aqui ,μετά από επιθυμία του ιδίου.
Ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου κ.Χάρης Κουνάδης προσέφερε Δείπνο Υποδοχής στην Οικογένεια των Επισήμων, με επιπλέον καλεσμένους τον κ.Παρίση και τον κ.Κεκάτο.
Ο κ.Letta είχε εκτενή συζήτηση με τον κ.Δήμαρχο και τον κ.Α/Δήμαρχο για θέματα προώθησης των συνεργασιών μεταξύ Ιταλίας και Κεφαλονιάς σε επενδυτικούς, τουριστικούς, εκπαιδευτικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς τομείς.
Την επομένη ο κ.Letta επέλεξε να περιηγηθεί μόνος του, χωρίς συνοδεία, σε διάφορα μέρη του Νησιού, μεταξύ των οποίων τη Μελισσάνη, Σάμη και Αντίσαμο, έτσι ώστε να σχηματίσει ο ίδιος γνώμη για τις φυσικές ομορφιές του Νησιού.
Την Κυριακή το πρωί ο κ.Παρίσης προσκάλεσε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον κ.Letta για να τον τιμήσει συμβολικά με την Τιμητική Πλακέτα της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου ,όπου ο τ.Πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ.Δήμαρχο για την εγκάρδια υποδοχή, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Νησί μας, υπογραμμίζοντας ότι είναι τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και αναφέρθηκε στη χαρά του, να συναντά σε κάθε σημείο του Νησιού Ιταλούς παραθεριστές, οι οποίοι ήταν πλήρως ικανοποιημένοι από τα πάντα στην Κεφαλονιά.
Μάλιστα, επισημαίνοντας ότι γεωγραφικά η Κεφαλονιά βρίσκεται στο θεωρητικό κέντρο μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, πόλεις οι οποίες θεωρούνται παγκοσμίως οι Πύλες του Πολιτισμού, το Νησί μας θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβολικά ως το διεθνές επίκεντρο του Πολιτισμού.
Στη συνέχεια, ο κ.Παρίσης με τον κ.Κεκάτο συνόδευσαν τον τ.Πρωθυπουργό με την Οικογένεια του στην πολυβραβευμένη διεθνώς παραλία του Μύρτου, η οποία, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, άνοιξε επισήμως για το κοινό , εκεί δε τους υποδέχθηκε ο Α/Δήμαρχος κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.
Εν συνεχεία πήγαν στο Φισκάρδο, όπου ο κ.Δήμαρχος οργάνωσε Επίσημο Γεύμα στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα της κ.Βάσως Κουλουμπαρίτση και προσέφερε δώρα στους καλεσμένους.
Ακολούθως ο κ.Παρίσης υποδέχθηκε την Οικογένεια Letta στην εξοχική του Οικία στις Λαβωνικές ,όπου τους προσκέλεσε για να παραθερίσουν ως Φιλοξενούμενοι του όποτε και για όσο επιθυμούν.
Την επομένη ο κ.Letta συνοδευόμενος από τον κ.Κεκάτο επισκέφθηκε τα χωριά της Λειβαθούς, το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγίου Ανδρέα και το Μουσείο της Aqui, όπου συναντήθηκε με την Πρόξενο της Ιταλίας στην Κεφαλονιά κ.Gratsiela Mikeleti και την Πρόεδρο του Συλλόγου Mediterraneo.
Αμέσως μετά απόλαυσε οικογενειακώς την εκπληκτική παραλία του Μακρύ Γιαλού και παρακάθισε σε Γεύμα, που παρέθεσε ευγενώς προς τιμήν του ο Επιχειρηματίας και πρώτος εκλεγμένος Σύμβουλος της νέας Δημοτικής Αρχής κος Διονύσης Λυκούδης, στο οποίο συμμετείχε και ο κ.Παρίσης.
Τέλος, ο κ.Letta αφού ευχαρίστησε τον κ.Παρίση για την εγκάρδια φιλοξενία, κατέγραψε τις εντυπώσεις στο Βιβλίο Επισκεπτών στο Ξενοδοχείο «Λιμανάκι», όπου διέμεινε, αναφέροντας "...Είχαμε μία εκπληκτική διαμονή στο πανέμορφο "Λιμανάκι" και ειλικρινώς σας ευχαριστούμε για τη γνήσια ποιοτική Ελληνική Φιλοξενία και το ιδιαιτέρως υπέροχο φαγητό. Τα παιδιά μας πέρασαν τόσο όμορφα , που δεν θέλουν να φύγουμε από το Ξενοδοχείο σας. Αυτό για μας αποτελεί την απόλυτη επιτυχία των , δυστυχώς ολιγοήμερων, διακοπών μας. Θα επιστρέψουμε σύντομα... , Enrico Letta".
Ο κ.Κεκάτος συνόδεψε τον τ.Πρωθυπουργό με την Οικογένεια του στο Αεροδρόμιο, από όπου και αναχώρησαν για Ιταλία.