Συνεχίζεται ο «πόλεμος ανακοινώσεων» για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 08:32

Συνεχίζεται ο «πόλεμος ανακοινώσεων» για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης που επαίρεται για το πόσο ακομμάτιστη είναι, κάλεσε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην πολιτική συγκέντρωση (που διοργάνωσαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ). Για μια ακόμη φορά, χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση του Δ.Σ., η πλειοψηφία εκχωρεί τη σφραγίδα του συλλόγου στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει πλάτη στα παιχνίδια για την κυβερνητική εναλλαγή. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. συνυπογράφει, μαζί με άλλους συμπαρομαρτούντες, το πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης-δήθεν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Γκρινιάζουν που η κυβέρνηση ξεπουλά την καρδιά της ΔΕΗ (σε τιμές πολύ κάτω του κόστους). Ζητούν, προφανώς, πώληση με καλούς όρους και σε υγιείς επιχειρηματίες. Κάνουν ότι αγνοούν πως πάνω από το 45% της ΔΕΗ έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί σύμφωνα με κοινοτικές κατευθύνσεις. Κάνουν ότι αγνοούν πως συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ε.Ε. στοχεύουν στη διασφάλιση κερδοφόρων όρων για την είσοδο ιδιωτικών ομίλων και την προσέλκυση επενδύσεων στην «απελευθερωμένη αγορά» μέσα από την αποδυνάμωση της δεσπόζουσας θέσης της πρώην κρατικής ΔΕΗ. Ήδη ο λαός και οι επαγγελματίες πληρώνουν αυτές τις επιλογές μέσα από το πανάκριβο ρεύμα, ενώ δεν λείπουν και οι αποσυνδέσεις, τα πρόστιμα και τα χαράτσια στους συναδέλφους. Η τακτική τους αυτή δίνει συγχωροχάρτι στην Ε.Ε. και στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ, οι λοιποί αντιμνημονιακοί τύπου ΑΝΕΛ και η κυβερνώσα αριστερά τύπου ΔΗΜΑΡ στηρίζουν ανεπιφύλακτα.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του συλλόγου, με την στήριξη της ΠΑΣΕΒΕ, καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν την πλειοψηφία του Δ.Σ. που παίζει παιχνίδια σε βάρος τους. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να διεκδικήσουμε ηλεκτρικό ρεύμα -αγαθό και ενέργεια - λαϊκή περιουσία με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Γρηγορόπουλος Σταύρος                        Μεσσολωράς Ανδρέας