ΕΛΜΕΚΙ: Απεργία 9 Ιούλη και παράσταση στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 09:27

ΕΛΜΕΚΙ: Απεργία 9 Ιούλη και παράσταση στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν την απεργία στο δημόσιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιούλη, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος. Να δοθεί απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων και στις αυταπάτες ότι χωρίς αντιπαράθεση με τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, εντός των τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μπορεί να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις. Τετάρτη 9 Ιούλη Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου 9:30 πμ: Δίνουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας          

Διεκδικούμε:

  •        Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
  •        Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη των διαθέσιμων – απολυμένων.
  •        Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας.
  •        Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση. Κάτω τα χέρια απ΄ το εφάπαξ και τα ταμεία. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.
  •        Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
  •        Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ-νερό-διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία-νοσοκομεία κ.α. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ρεύμα φτηνό, φτηνά εισιτήρια, δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου.
  •        Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε υποδομές και προσωπικό.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: