Το Εργατικό Κέντρο για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 01:13

Το Εργατικό Κέντρο για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης Ανακοίνωση Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ) καταδικάζει την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Το νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού ακολουθεί εκείνο της επιστράτευσης των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ κλπ. Κάθε κλάδος που αντιστέκεται στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων αύριο θα βρεθεί στην ίδια θέση.

Γι αυτό πρέπει να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης! Το αστικό κράτος επιβάλει τη νομιμότητα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με καταστολή και τρομοκρατία. Η συκοφάντηση και ο κοινωνικός αυτοματισμός, με τη συνδρομή των αστικών ΜΜΕ, είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτό είναι το δόγμα «νόμος και τάξη» και η εργατική τάξη πρέπει να το τσακίσει στην πράξη.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης τονίζει για μια ακόμη φορά ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά όλους τους εργαζόμενους. Να μην περάσει ο αυταρχισμός. Να αποκρούσουμε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Να ακυρωθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έχει - εδώ και δεκαετίες - προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ήδη την ιδιωτικοποίηση. Να καταργηθεί πλήρως το πλαίσιο της ευρωένωσης για την απελευθέρωση του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Το ΔΣ του ΕΚΚΙ