Ευχαριστήριο στην ΕΛΜΕΚΙ για τον ορισμό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιθάκης ως εξεταστικού κέντρου των Πανελληνίων εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 07:25

Ευχαριστήριο στην ΕΛΜΕΚΙ για τον ορισμό του 1ου  ΕΠΑ.Λ. Ιθάκης ως εξεταστικού κέντρου των Πανελληνίων εξετάσεων

Με την παρούσα επιστολή ερχόμαστε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή σας στην εκπλήρωση του αιτήματός μας να λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιθάκης, για πρώτη φορά, ως εξεταστικό κέντρο των Πανελληνίων Εξετάσεων. Με τον ορισμό και τη λειτουργία του Σχολείου ως Εξεταστικού Κέντρου δόθηκε η δυνατότητα σχεδόν στο σύνολο των μαθητών μας να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κάτι που κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη ήταν ανέφικτο.

Η συμμετοχή των μαθητών μας στις εξετάσεις ήταν περιορισμένη, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών και την ταλαιπωρία των ίδιων των μαθητών , που ήταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν μόνοι τους μια διαδικασία ιδιαίτερα αγχωτική γι' αυτούς, μακριά από τις οικογένειες τους και χωρίς την ψυχολογική υποστήριξη των δικών τους ανθρώπων. Όλα αυτά αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ιδιαίτερα στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Επίσης, η διεξαγωγή των εξετάσεων στην Ιθάκη, κάνει τους μαθητές μας να νιώθουν ισότιμοι με τους μαθητές των υπολοίπων ΕΠΑ.Λ. και κυρίως των ΓΕ.Λ. που τα Σχολεία τους λειτουργούσαν ανέκαθεν ως εξεταστικά κέντρα. Το τελευταίο είναι εξίσου σημαντικό για μας, καθώς είναι σαφής η γενικότερη υποτίμηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.


Ευελπιστούμε πλέον σε καλές επιδόσεις και σε θετικά αποτελέσματα εκ μέρους των μαθητών μας ως αντιστάθμισμα στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας να λειτουργήσει Εξεταστικό Κέντρο στην Ιθάκη, προσπάθειες που δεν θα είχαν καμιά πιθανότητα επιτυχίας χωρίς τη δική σας συμπαράσταση.

Ο Διευθυντής

Ορέστης Καχρίλας


Ετικέτες: