Γενική συνέλεση απο την ΕΛΜΕΚΙ την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 07:34

Γενική συνέλεση απο την ΕΛΜΕΚΙ την Πέμπτη

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν μαζικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση του κλάδου

που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 26 Ιούνη

και ώρα 19:00

στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς.

Η Γενική Συνέλευση γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στη δίνη των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο και ειδικότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα (νέο σχολείο – τράπεζα θεμάτων, περιεχόμενο εκπαίδευσης, αξιολόγηση). Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά (ασφαλιστικό, ανεργία, εργασιακές σχέσεις, «κοινωφελής» εργασία, υγεία – παιδεία – πρόνοια κλπ) για το σύνολο της εργατικής τάξης. Γίνεται σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο φόβος και οι αυταπάτες, όσον αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα που εξαπολύουν κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία, με τη συνδρομή όλων των δυνάμεων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό πρέπει να εκτιμήσουμε την πείρα μας και να απαντήσουμε πώς ανασυγκροτούμε το κίνημα στο χώρο ευθύνης μας, ώστε να γίνει όπλο συγκροτημένης άμυνας και αντεπίθεσης. Τι κίνημα χρειαζόμαστε, με ποιον προσανατολισμό, ποιες συμμαχίες ώστε να αντιστοιχηθούμε με τις σύγχρονες ανάγκες για πρόοδο και λαϊκή ευημερία.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται, τέλος, ενόψει της μετασυνεδριακής τακτικής συνέλευσης της ΟΛΜΕ (28/6) η οποία έχει θέματα:

  1.       Αποτίμηση της πορείας του κλάδου κατά τη συνδικαλιστική περίοδο 2013 – 14.
  2.       Εκτίμηση της συνδικαλιστικής συγκυρίας και προγραμματισμός της δράσης μας για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013 – 14.
  3.       Έλεγχος των πεπραγμένων των αιρετών μελών του ΚΥΣΔΕ.

Αργοστόλι 23 Ιούνη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας