ΠΑΣΕΒΕ: Να σφραγιστούν εδώ και τώρα όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 10:45

ΠΑΣΕΒΕ: Να σφραγιστούν εδώ και τώρα όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ

Με πλήθος δημοσιευμάτων και τυμπανοκρουσίες, ανακοινώθηκε χθες από τον Υπ. Εργασίας κο Βρούτση και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κο Κορκίδη, η υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα ασφάλιση -υπό προϋποθέσεις- των ΕΒΕ που οφείλουν στον ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ80000/7870/305/2014 θα σφραγιστούν έως την 28η/2/2015! (δηλ. για μόλις και μετά βίας 6-7μήνες) τα βιβλιάρια ασθενείας των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί κατά τη περίοδο της κρίσης 2011-2014 και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Ο κος Κορκίδης, μάλιστα, δήλωσε περιχαρής ότι «η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει “στροφή κατεύθυνσης” του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής»… εκπληρώνοντας έτσι και τον πρόσφατο ρόλο του ως υποψήφιο ευρωβουλευτή με την ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κοροϊδεύει τους αυτοαπασχολούμενους τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.

Η ΓΣΕΒΕΕ, δε, έσπευσε να δηλώσει συμφωνία αν «αυξηθεί το όριο του οικογενειακού εισοδήματος» (!) και αν υπάρξουν «πιο ρεαλιστικές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Την ίδια μέρα υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι 260.000 ΕΒΕ απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δήμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, στην ουσία χρεοκοπία, λόγω των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΣτΕ μάλιστα τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας των κατασχέσεων χωρίς προειδοποίηση από την Εφορία! Οι ισχύουσες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών (ΝΕΑ ΑΡΧΗ) έχουν ναυαγήσει αφού μόλις 15.000 από τους 260.000 έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, ποσοστό λιγότερο του 6%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών και καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων να μην «τσιμπήσουν». Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, θα αφορά ελάχιστους, για ελάχιστο χρόνο και για την ελάχιστη των παροχών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε:

  • Να σφραγιστούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι έκλεισαν την επιχείρηση τους λόγω της κρίσης και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι. 
  • Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.
  • Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ για τα νοσοκομεία.
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Καμιά μείωση των συντάξεων.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
  • Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

Καλούμε τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ,να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τον νέο εμπαιγμό.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ της ΠΑΣΕΒΕ


Ετικέτες: