ΕΛΜΕΚΙ: Ακυρώσαμε το σεμινάριο αξιολόγισης την πρώτη μέρα διεξαγωγής του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 08:07

ΕΛΜΕΚΙ: Ακυρώσαμε το σεμινάριο αξιολόγισης την πρώτη μέρα διεξαγωγής του

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!! Ακυρώνουμε το σεμινάριο της αξιολόγησης - σφαγής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των απολύσεων για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαχητική συμμετοχή του κλάδου καθώς και αρκετών Διευθυντών στην κινητοποίηση που οργάνωσε ενάντια στο σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, από κοινού με γονείς και εργαζόμενους, ακυρώσαμε το σεμινάριο την πρώτη μέρα διεξαγωγής του.        

Να μην περάσει η σφαγή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, το νέο επιχειρηματικό σχολείο που «εγγυάται» περισσότερη ακριβοπληρωμένη ημιμάθεια για όσα παιδιά καταφέρουν να παραμείνουν εντός σχολείου και ευέλικτη πάμφθηνη «μαθητεία» για τα δεκατετράχρονα που θα πετάξουν στο δρόμο με τις τράπεζες θεμάτων κοκ. Να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας των 11.000 απολύσεων στο δημόσιο, την εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια και η επέκταση της διείσδυσης των ΜΚΟ, των πεντάμηνων της εξαθλίωσης με ανασφάλιστη εργασία και μάξιμουμ 490 ευρώ. Η αξιολόγηση, αποδεικνύεται πια και για τους πιο δύσπιστους, δεν έχει στόχο τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού αλλά την προσαρμογή στις απαιτήσεις των μονοπωλίων. Είναι βασικός μοχλός των αναδιαρθρώσεων, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και οι εξελίξεις με τους χιλιάδες αξιολογημένους ως «υπεράριθμους» στους ΟΤΑ. Κανένα ρετουσάρισμα της κυβερνητικής εικόνας με τον ανασχηματισμό και τα φληναφήματα περί πλεονασμάτων δεν αλλάζει αυτή την στρατηγική, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την τρομοκρατική παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη. Με έγγραφό του απειλεί, ουσιαστικά, κραδαίνοντας το «υποχρεωτικό της συμμετοχής». Τονίζει δε ότι αν αναβληθεί το σεμινάριο «θα γίνει εξ αποστάσεως»!!! Στο πλαίσιο της εντεταλμένης υπηρεσίας που διεκπεραιώνει θέλει να περάσει την ιδέα ότι το διαδίκτυο και το skype μπορούν να ανασχέσουν τη συνδικαλιστική παρέμβαση!!! Με άλλα λόγια διαμορφώνουν φαντασιακούς τόπους όπου η συνδικαλιστική δράση εξοστρακίζεται και απαγορεύεται. Είναι κι αυτό μια εκδοχή του κυβερνητικού αυταρχισμού, του ρόπαλου που συνοδεύει πάντα κάθε αντιλαϊκή πολιτική (αφού το πλεόνασμα δεν έχει καρότα)… Είναι γελασμένος αυτός και οι εντολείς του, αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα με παρακαμπτήριο το διαδίκτυο.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε μαζικότερη και μαχητικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση για την ακύρωση του σεμιναρίου και κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του. Όλοι οι διευθυντές να πάρουν μέρος στις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ-ΚΙ, από την αρχή έως τη λήξη του σεμιναρίου.

Συγκέντρωση 3.30 το μεσημέρι

έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου!!!

Μπλόκο στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Οργάνωση – αντεπίθεση – λαϊκή συμμαχία για τη νίκη!!!

Αργοστόλι 12/06/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας