Η ΕΛΜΕΚΙ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 12:11

Η ΕΛΜΕΚΙ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Καθυστέρηση στη διαδικασία των μεταθέσεων: Η κυβέρνηση «παίζει» με σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την καθυστέρηση στη διαδικασία των μεταθέσεων. Είναι σκόπιμη και όχι διαδικαστικής φύσης η μη έκδοση των εγκυκλίων για τον προσδιορισμό των κενών της επόμενης σχολικής χρονιάς, βάσει των οποίων πραγματοποιούνται και οι μεταθέσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) μελετά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο και τη μείωση του αριθμού των μαθητών, τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και άλλες «παραμέτρους» ώστε να ευθυγραμμίσει τα κενά στα σχολεία με τα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της μόνιμης επιτήρησης από την ΕΕ. Δηλαδή, με δεδομένο τον ουσιαστικό μηδενισμό των προσλήψεων, να προχωρήσει σε νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, σε περικοπές τμημάτων – κατευθύνσεων – επιλογών, σε νέο περιορισμό των σχολικών μεταφορών κλπ. Ακόμη περισσότερο, λογαριάζει να γενικεύσει το θεσμό της «κοινωφελούς εργασίας», ώστε να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες με ανασφάλιστη και πάμφθηνη εργασία. Αυτά αποτελούν κριτήρια της αξιολόγησης για το «καλό σχολείο»!!! Εξάλλου, μόλις τώρα ανακοινώθηκε η υπογραφή των μετατάξεων και είναι σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση των μορίων εκατοντάδων εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε ομήρους και έρμαια των κυβερνητικών επιλογών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι μεταθέσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με κενά προσδιορισμένα βάσει των πραγματικών αναγκών (δηλ. με κατάργηση του «νέου» σχολείου και της Τράπεζας Θεμάτων, 20άρια τμήματα το πολύ, λειτουργία χωρίς κανένα περιορισμό σε αριθμό μαθητών για κατευθύνσεις και επιλογές κλπ). Να αρθούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων και να επαναλειτουργήσουν οι τομείς που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ. Να καλυφθούν πλήρως τα κενά για την ειδική αγωγή. Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς η Ενισχυτική και η Πρόσθετη Διδασκαλία. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Καμία περαιτέρω παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ατέρμονες διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ.

Μόνο η ταξική ενότητα των εργαζομένων από τα κάτω, η ισχυρή κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ, μπορούν να εγγυηθούν νίκες στο σήμερα και φιλολαϊκή προοπτική.

Αργοστόλι 9/6/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: