ΕΛΜΕΚΙ: Αίσχος! Αποδεκατίζουν τα σχολεία από μαθητές και τους στέλνουν φθηνούς εργάτες στις επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 12:54

ΕΛΜΕΚΙ: Αίσχος! Αποδεκατίζουν τα σχολεία από μαθητές και τους στέλνουν φθηνούς εργάτες στις επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕΚΙ Αίσχος!! Αποδεκατίζουν τα σχολεία από μαθητές και τους στέλνουν φθηνούς εργάτες στις επιχειρήσεις. Τους ζητούν να εξεταστούν με τράπεζα πανελλαδικών θεμάτων ακόμη και αδίδακτα (πχ Γερμανικά στην Πάστρα) ή πλημμελώς διδαγμένα μαθήματα!  

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου το λεγόμενο νέο Λύκειο. Η μεταφορά και στους μαθητές των ΕΠΑΛ των όρων αποφοίτησης των ΓΕΛ, με τράπεζα θεμάτων πανελλαδικού χαρακτήρα, δεκάρια βάση επί του συνόλου και επί συγκεκριμένων μαθημάτων, σημαίνει αποδεκατισμό των ΕΠΑΛ. Την ίδια ώρα οι μαθητές της Α΄ Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται να εξεταστούν επί της διδακτέας ύλης, ανεξάρτητα αν έχουν διδαχθεί το μάθημα επαρκώς (όπως σε μία σειρά σχολεία που έγιναν προσλήψεις λίγο πριν το Πάσχα) ή ακόμη και καθόλου (όπως συμβαίνει με την περίπτωση των Γερμανικών στο ΓΕΛ Πάστρας)!!!! Η κυβέρνηση και η ΕΕ θέλουν πάση θυσία να αποψιλώσουν τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, προκειμένου να εξασφαλίσουν φθηνούς ευέλικτους καταρτιζόμενους μαθητές από τα 14 χρόνια τους (μαθητεία). Αυτή είναι η νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Αυτό είναι το νέο σχολείο της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας, της ιδεολογικής χειραγώγησης, της αξιολόγησης και των οξύτατων ταξικών φραγμών!!! Έτσι θα φτιάξουν τα «πλεονάσματα» εκπαιδευτικού δυναμικού για νέες απολύσεις. Αυτά θα επικαλεστούν για νέο γύρο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
• Οι μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εξεταστούν στα μαθήματα που έχουν διδαχθεί και σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

• Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.
• Όχι στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Να καταργηθεί ο Νόμος 4186/13 για την αναδιάρθρωση του Λυκείου και της ΤΕΕ και να μην εφαρμοστεί εφέτος στην Α΄ τάξη Λυκείου.
• Διεκδικούμε Ενιαίο 12χρονο Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο, αντίστοιχο με τις ανάγκες και τα οράματα της νεολαίας και του λαού μας.
• Η επαγγελματική εκπαίδευση να ξεκινά μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο είτε ως ανώτατη είτε μέσα από επαγγελματικές σχολές.
• Να ξαναλειτουργήσουν αμέσως οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια ΤΕΕ και να επανέλθουν στη θέση τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σε αυτές και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

Γονείς – εκπαιδευτικοί – μαθητές – εργαζόμενοι καμία επανάπαυση. Να ανατρέψουμε με συλλογικό αγώνα την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Να αποδυναμώσουμε τους υποστηρικτές της.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                  Γαλιατσάτος Νικόλας