Συνέντευξη Τύπου ΕΛΜΕΚΙ: «Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στα σχολεία τρεισήμισι μήνες μετά τους σεισμούς»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 15:18

Συνέντευξη Τύπου ΕΛΜΕΚΙ: «Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στα σχολεία τρεισήμισι μήνες μετά τους σεισμούς»

Έχουν περάσει σχεδόν τρεισήμισι μήνες από τον πρώτο σεισμό και οι «τρύπες» στα κτίρια είναι ακόμα και σήμερα ορατές και ορθάνοικτες ! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος μαζί με τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου Νικόλα Γαλιατσάτο κατήγγελλαν πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στις σχολικές εγκαταστάσεις ακόμα και όσον αφορά την ασφάλεια στα κοντέινερ στα οποία κάποια σχολεία έχουν μετεγκατασταθεί! Δεν έχουν ούτε νερό να πιουν

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από την άποψη της ασφάλειας των μαθητών. Ακόμα και κοντέινερ δεν έχουν συναρμολογηθεί σωστά και μπάζουν νερά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ κατήγγειλε πως τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου δεν υπάρχει κυλικείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν ούτε νερό να πιούν! Τόνισε επίσης πως τα προβλήματα δεν είναι μόνο στο Αργοστόλι, αλλά και στη Σάμη την Πάτρα και τα Μεσοβούνια.

Παράλληλα ο κ. Γεωργόπουλος καυτηρίασε πως τόσο καιρό μετά τους σεισμού και ακόμα δεν έχουν έρθει όλα τα κοντέινερ για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Απ την πλευρά του ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε για τις τρύπες στις «στέγες» στα κτίρια που υποτίθεται θα στεγαζόντουσαν εργαστήρια.
Στην συνέντευξη μίλησαν επίσης αναφερόμενοι στα σοβαρά προβλήματα ο Γιώργος Σπυράτος από την Ενωση Γονέων, ο Τάσος Καλογερόπουλος καθηγητής στο Εσπερινό Γυμνάσιο και ο Νίκος Καμπίτσης πρόεδρους του μαθητικού συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου.

 DSC 0289

ακούστε την τοποθέτηση του Διονύση Γεωργόπουλου


Record and upload voice >>


Ακούστε τις τοποθετήσεις των Νικόλα Γαλιατσάτου και Τάσου Καλογερόπουλου


Audio recording software >>


Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Καμπίτση


Record and upload audio >>

DSC 0292DSC 0293DSC 0296DSC 0297DSC 0298DSC 0300DSC 0301DSC 0302DSC 0303DSC 0305DSC 0307DSC 0308


Ετικέτες: