Αιxμηρή ανακοίνωση ΚΚΕ για Αλέκο Καλαφάτη: «Η νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα πολιτικά ρετάλια του καπιταλισμού»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 20:44

Αιxμηρή ανακοίνωση ΚΚΕ για Αλέκο Καλαφάτη: «Η νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα πολιτικά ρετάλια του καπιταλισμού»

Το «είμαι εδώ και θα είμαι μαζί σας, σε όλα σας τα προβλήματα», που είπε ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Δημάρχου κ. Καλαφάτης απευθυνόμενος προς τη νεολαία, αποτελεί πρόκληση σε βάρος της. Ο κ. Καλαφάτης, κι όλη η συνομοταξία των πολιτικών υπηρετών της αστικής τάξης, πήρε ενεργότατο μέρος στην επέλαση σε βάρος των δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Η υπογραφή του υπάρχει φαρδιά πλατιά σε μια σειρά αποφάσεις (και η συνευθύνη του σε όλες) που είχαν σαν συνέπειες την αύξηση της ανεργίας, την ελαστικοποίηση της εργασίας των νέων στο όνομα ανταγωνιστικότητας. Έστειλε στο απόσπασμα την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και των δημόσιων – δωρεάν σπουδών με πλήρη – ουσιαστική – καθολική κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και αντίκρισμα στη ζωή.

Όλα βορά στο επιχειρηματικό κέρδος που είναι το ευαγγέλιο της σάπιας – ξεπερασμένης καπιταλιστικής κοινωνίας που υπερασπίζεται. Η ανάπτυξη της οικονομίας των κοινωνικών παράσιτων - των καπιταλιστών, η εποχή της ολυμπιάδας και του χρηματιστηρίου, προετοίμασε την κρίση από την οποία πριν απ' όλους πλήγηκε η νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Και η προσωρινή σταθεροποίηση, η νέα αναιμική ανάπτυξη, γίνεται στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων. Αυτή θέλει να υπηρετήσει τώρα ως δήμαρχος ή ως καταλύτης των δυνάμεων της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και όσων εμφορούνται από το όραμα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ) στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καλαφάτης.
Το πραγματικά νέο είναι μια κοινωνία χωρίς ΕΕ, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, με κοινωνικοποιημένο τον πλούτο, με μόρφωση και μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Η νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα πολιτικά ρετάλια του καπιταλισμού, στρέφοντας τα πυρά της στην ίδια την εξουσία και οικονομία που εκφράζει το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας σε ευρωεκλογές και εκλογές στην τοπική διοίκηση.

Γι΄ αυτό:

ισχυρό ΚΚΕ παντού- δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.