ΕΛΜΕΚΙ: Λύση ΤΩΡΑ για τη λειτουργία του 2ο Γυμνάσιου σε πρωινή βάρδια!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 19:40

ΕΛΜΕΚΙ: Λύση ΤΩΡΑ για τη λειτουργία του 2ο Γυμνάσιου σε πρωινή βάρδια!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη διπλοβάρδια για τους μικρούς μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Οι μαθητές του εν λόγω σχολείου και οι γονείς τους, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις, τις δεσμεύσεις των επικεφαλής του ΟΣΚ αλλά και τις δεσμεύσεις της τοπικής διοίκησης σε Δήμο Κεφαλονιάς και Περιφέρεια, συνεχίζουν να βιώνουν τον καθημερινό βραδινό τους Γολγοθά, μέσα στα μαύρα σκοτάδια, πάνω στον περιφερειακό δρόμο!!! Η μεγάλη επικινδυνότητα (και η υπονόμευση της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πράξη), δεν έχει οδηγήσει σε επίσπευση της μεταστέγασης του σχολείου στο χώρο που είχε προγραμματιστεί (Ξενία). Αντίθετα, αντί ο Δήμος να λύσει συγκροτημένα το κτιριακό για όλα τα σχολεία, παίρνοντας υπόψη τους χώρους που απαιτούνται και το που διαμένουν οι μαθητές, προωθεί το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των σχολείων και τη λογική της αυτορρύθμισης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι γύρω από το Ξενία υπάρχει χώρος για όλα τα σχολεία (πχ παλιά ΝΕΛΕ, ασπρόχωμα κλπ). Αλήθεια γιατί ορισμένοι χώροι, αντί να δοθούν για τα σχολεία, δεσμεύονται για τους επιχειρηματίες;

Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι υπάρχει κοροϊδία διαρκείας από τη μεριά της ΔΔΕ, η οποία όφειλε δραστήρια να είχε αντιμετωπίσει το θέμα σε όφελος μαθητών – εκπαιδευτικών. Έχει καταντήσει μαρτύριο το γεγονός ότι συνάδελφοι – εξαιτίας της απογευματινής λειτουργίας του σχολείου μετά το σεισμό - συμπληρώνουν ωράριο την ίδια μέρα πρωί και βράδυ, δηλαδή οκτώ με οκτώ. Μάλιστα, ούτε διευκολύνσεις στα προγράμματα δεν επιτρέπονται!!! Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις διάλυσης οικογενειών, χωρισμού μανάδων και παιδιών (κ.ά.) προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον επαγγελματικό μεσαίωνα που τους έχει επιβληθεί!!! Και η κατάσταση συνεχίζει έτσι, λίγο πριν το Πάσχα.

Εδώ και τώρα λύση!!!

Τέρμα στον εμπαιγμό, το βασανισμό και την έκθεση σε κίνδυνο τον μαθητών!!!!

Τέρμα στην αξιοποίηση του σεισμού για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                  Βάρσος Δημήτρης