Παρέμβαση του ΠΑΜΕ, του ΕΚ-ΚΙ και της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 09:03

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ, του ΕΚ-ΚΙ και της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

ΠΑΜΕ Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης Δελτίο Τύπου Παράσταση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚ-ΚΙ) και της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου. Μοιράστηκε ανακοίνωση σε ασθενείς και προσωπικό με την οποία καταγγέλλεται η στρατηγική της κυβέρνησης για να ενισχυθεί η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και να καταργηθεί το δικαίωμα της μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και τα σύγχρονα δικαιώματα των ασθενών.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ σε δηλώσεις του τόνισε ότι συμφέρον του λαού δεν είναι να υπερασπιστεί το σημερινό χάλι στην Υγεία. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υγειονομικό υλικό, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στην περίθαλψη και το Φάρμακο, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η λειτουργία του δημόσιου συστήματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα χαράτσια στα νοσοκομεία και οι πληρωμές από τα Ταμεία, από τα λεφτά δηλαδή των εργαζομένων, δεν μπορούν να είναι ανεκτά.

Υπάρχει, δήλωσε, ανάγκη ο λαός να οργανώσει την πάλη του με άξονα το αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με βασικό στοιχείο την πρόληψη. Η συσπείρωση πάνω σ' αυτήν τη γραμμή μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του κινήματος, να βάλει εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για πιο ριζικές αλλαγές προς όφελος της εργατική – λαϊκής οικογένειας.

https://www.youtube.com/watch?v=_ptZB8NnIkw