ΕΛΜΕΚΙ: Εξαθλίωση για τους αναπληρωτές, δίπλα στις απολύσεις!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 10:27

ΕΛΜΕΚΙ: Εξαθλίωση για τους αναπληρωτές, δίπλα στις απολύσεις!

Εξαθλιώνουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την ώρα που απολύουν τους μόνιμους. Τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!! 3ημερη ΑΠΕΡΓΙΑ 19,20 και 21 ΜΑΡΤΗΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Απλήρωτοι για το Φλεβάρη - Μάρτη παραμένουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί! Πρόκειται για συναδέλφους που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δύο διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Οι συνάδελφοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τα έξοδα από την καταστροφή σπιτιών ή οικοσκευής, λόγω του σεισμού. Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σήμερα ζήτημα επιβίωσης. Απαιτούμε την τακτική πληρωμή τους στην αρχή του κάθε μήνα και όχι στο τέλος. Η όποια καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων είναι οδυνηρή, πόσο μάλλον που πολλοί δε μπορούν να επιβιώσουν, περιδιαβαίνοντας τις πόλεις και τα χωριά της χώρας με μισθούς ψίχουλα, μακριά από τα σπίτια τους.  

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποδίδουν τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους στη μη απόδοση των κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Να τελειώσει ο εμπαιγμός. Οι συνάδελφοι πρέπει να ζήσουν και γι' αυτό πρέπει να πληρωθούν τώρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καταγγέλλουμε ακόμη το ρόλο των Διευθύνσεων και του Υπουργείου, που συναρτούν την πληρωμή των συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, που τους δίνεται και στόχο έχει την προσαρμογή τους στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του σχολείου.

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι συνάδελφοι και να αποσυνδεθεί η μηνιαία πληρωμή τους από τη συμπλήρωση κάθε ερωτηματολογίου.
Ρωτάμε τους αρμόδιους να μας αποκαλύψουν ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από το ερωτηματολόγιο! Ποιος συλλέγει τα στοιχεία, τι θέλει να βγάλει από αυτή την «έρευνα» και ποιος τελικά και πόσα «πληρώνεται» από το ΕΣΠΑ αυτό;

Επιπλέον, το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου παραπέμπει ευθέως στη λεγόμενη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, ζήτημα κεντρικό σήμερα, που ως κλάδος το αντιπαλεύουμε, γιατί είναι το εργαλείο που θα πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Είναι το εργαλείο που φέρνει σαν μόνιμη κατάσταση τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις ειδικά για τους νέους συναδέλφους. Έχουμε πια πείρα και στον κλάδο μας. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ φέρνουν την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. μέσα στο σχολείο και σμπαραλιάζουν το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και στη μόρφωση. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα παιδιά μας, να συγκρουστούμε με την πολιτική και τη στρατηγική της Ε.Ε. Να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις που την εξωραΐζουν, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει τάχα ανθρώπινη.

Απαιτούμε:
• Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.
• Να αποσυρθεί το ερωτηματολόγιο.
• Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ).
• Να υπάρξουν για τους αναπληρωτές του σεισμόπληκτου Νομού μας μέτρα ενίσχυσης (πχ επιδότηση ενοικίου, κάλυψη καταστροφών σε σπίτια ή οικοσκευή, μοριοδότηση κλπ).

Διεκδικούμε :
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
Αργοστόλι 19/03/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: