Το πρόγραμμα των υποψηφίων του ΚΚΕ της 3ης Μαϊου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 07:13

Το  πρόγραμμα των υποψηφίων του ΚΚΕ της 3ης Μαϊου

 9.15 π.μ. περιοδεία του Γιάννη Κουρούκλη στη διαδημοτική και στη συνέχεια στην πυροσβεστική.  10 π.μ. Ληξούρι ιχθυοτροφεία: περιοδεία της Αγγελικής Τσώλου και της Κατερίνας Γρηγοροπούλου.  9.30 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Πόρο.

 12 το μεσημέρι Γηροκομείο Ληξουρίου συζήτηση με την Αγγελική Τσώλου και την Κατερίνα Γρηγοροπούλου.

 6.00 μ.μ. περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ του ΚΚΕ στο Λιθόστρωτο.

 7.30 μ.μ. Χαβριάτα περιοδεία του Γιάννη Κουρούκλη.

 8.30 μ.μ. Δημαρχείο Ληξουρίου: συγκέντρωση – συζήτηση με την Κατερίνα Γρηγοροπούλου.

Χειραφέτηση από τρομοκρατία και αυταπάτες, ψήφο για πανίσχυρο ΚΚΕ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν οι περιοδείες του ΚΚΕ σε φορτοεκφορτωτές, Κοργιαλένειο, Καραβόμυλο και Σάμη στα Super Market του Ληξουριού, στις γειτονιές και τα χωριά. Το κόμμα οργανώνει την παρέμβασή του με σαφείς κοινωνικο-ταξικές προτεραιότητες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ συζητούν – εκλαϊκεύουν και απαντούν σε ερωτήσεις για την πολιτική του κόμματος. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, του λένε, έχει θυσίες. Θυσίες, όμως, που οδηγούν στο ξέφωτο. Ας βάλει ο λαός στη ζυγαριά τι είναι προτιμότερο: οι ανώφελες θυσίες για την πλουτοκρατία που δεν έχουν τελειωμό, ή οι θυσίες για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος στον πλούτο του; Όσες θυσίες και αν έχει αυτός ο δρόμος είναι ασύγκριτα λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί να δεν βάλει ο ίδιος τέλος στην εξουσία του κεφαλαίου.

Η ψήφος του εργάτη, του αγρότη, του βιοτέχνη, που ως τώρα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ρυθμιστική. Η κοινωνική συμμαχία είναι που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα. Το ταξικό μήνυμα του ΚΚΕ σήμερα μπορεί να γίνει πιο εύκολα κατανοητό. Στις 6 Μάη δεν κρίνεται το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας. Αυτή θα κριθεί στην πορεία σε άλλες κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις. Κρίνεται όμως η ετοιμότητα για αντεπίθεση. Να δουν ότι μαζικά απεγκλωβίζεται ο λαός, ότι ψηφίζει ταξικά, έστω κι αν διατηρεί επιφυλάξεις με το ΚΚΕ.