Το σημερινό πρόγραμμα των υποψηφίων του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 07:11

Το σημερινό πρόγραμμα των υποψηφίων του ΚΚΕ

 7.30 π.μ. συζήτηση της Αγγελικής Τσώλου με φορτοεκφορτωτές στο Αργοστόλι και στη συνέχεια περιοδεία από κοινού με το Γιάννη Κουρούκλη στην Κοργιαλένειο.  Πρωινό στο Ληξούρι: εξόρμηση κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλή την Κατερίνα Γρηγοροπούλου σε σχολεία και Super Market.  6.00 μ.μ. Καραβόμυλος και 8.00 μ.μ. Σάμη περιοδεία Γιάννη Κουρούκλη.

Να μη χαντακωθεί ο λαός, είτε με πισωγύρισμα, είτε με αυταπάτες

Σε μαζική συγκέντρωση στα Μαντζαβινάτα μίλησαν την πρωτομαγιά το απόγευμα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Κουρούκλης και Κατερίνα Γρηγοροπούλου, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις που επικέντρωναν κυρίως στην πρόταση διεξόδου του κόμματος.

Και αν ακόμη έχεις διαφωνίες, τόνισαν, με αυτό που ονομάζει το ΚΚΕ εργατική λαϊκή εξουσία σκέψου το εξής πράγμα: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική με το λαό να αναθέτει τη διακυβέρνηση της χώρας σε κάποια κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά. Λαός στην εξουσία σημαίνει ότι είναι στην εξουσία. Και λαός χωρίς να έχει την ιδιοκτησία του πλούτου, δε θα είναι ποτέ στην εξουσία. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Εξουσία σημαίνει έχω την ιδιοκτησία του πλούτου. Συμμετέχω, τη διευθύνω, την καθορίζω, την ελέγχω την εξουσία, τη διακυβέρνηση που θα υπάρχει, από τα κάτω προς τα πάνω.

Είναι απάτη, ανέφεραν, ότι μέσα από τις εκλογές μπορεί να προκύψει μια αριστερή κυβέρνηση που θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα. Οι θέσεις των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν είναι θέσεις ανατροπής. Ενώ καλούν σε ψήφο ανατροπής. Γι' αυτούς ανατροπή είναι αντί για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να έχουμε μια άλλη κυβέρνηση, αντινεοδημοκρατική και αντιΠΑΣΟΚική, αντιδικομματική. Ανατροπή σημαίνει ρήξη, σύγκρουση με τα μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ.

Μην επιτρέψεις, τόνισαν απευθυνόμενοι στον κόσμο της περιοχής, η αστική τάξη της χώρας μας να βάλλει μπροστά εναλλακτικά σενάρια. Να δημιουργήσει, να ανασυνθέσει, να ανασυγκροτήσει το αστικό πολιτικό σύστημα. Αν χρειαστεί θα πετάξει στην άκρη και τη ΝΔ, ως τίτλο τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ισχυρό ΚΚΕ, οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, ικανός να αντιμετωπίσει τον αντιλαϊκό πόλεμο, ένας λαός που θα κάνει πέρα τις αυταπάτες, μπορεί να ορθώσει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας και να ετοιμάσει την αναγκαία αντεπίθεση.