Ψήφισμα απο τις οργανώσεις Κραναίας και Σάμης του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 14:54

Ψήφισμα απο τις οργανώσεις Κραναίας και Σάμης του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Τα μέλη των οργανώσεων Κραναίας και Σάμης του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με το παρόν ψήφισμα δηλώνουν τα παρακάτω: Είναι φανερό ότι με τον νόμο Καλλικράτη , που είναι η εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδιοργανώθηκε η κοινωνική και οικονομική διάρθρωση των τοπικών κοινωνιών. Αυτό γίνεται ολοφάνερο στις συνθήκες της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς.  

Οι συνέπειες είναι βαριές και με τις σημερινές νεοφιλελεύθερες πρακτικές , η κρίση συνεχώς επιδεινώνεται.
Είναι ανάγκη να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές ,να καταργήσουμε τον απεχθή «Καλλικράτη» και να χαράξουμε μαζί με την κοινωνία που υποφέρει νέα χωροταξική διάρθρωση της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά που θα συμβάλλει στην εξάλειψη αυτών των πληγών δημιουργώντας νέες διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής.

Γι΄αυτό βρισκόμαστε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών τόσο της Παλλικής όσο και της Σάμης –αλλά και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια κάθε τοπικής κοινωνίας του νησιού- που μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,αγωνίζονται απέναντι στο μνημονιακό κράτος και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ,να ορίσουν την γνήσια και φιλολαϊκή τοπική τους αυτοδιοίκηση.