ΕΛΜΕΚΙ: Ο τραμπουκισμός του υφυπουργού εργασίας δείγμα των κυβερνητικών αδιεξόδων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 07:33

Καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς του υφυπουργού εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γιώργου Γαβρίλη. Ο τραμπούκος υφυπουργός ήρθε να προστεθεί στην υπόλοιπη υπουργική πασαρέλα στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, κομίζοντας κι αυτός φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Στην κυριολεξία τα έχασε, μπροστά στις αλήθειες που εκστόμισε ο εκπρόσωπος της εργατικής τάξης στο Νομό. Βγήκε εκτός εαυτού και συμπεριφέρθηκε ως νταής, όταν ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ αναφέρθηκε στην προκλητική στάση του πολιτικού του Προϊσταμένου Υπουργού και γνωστού ψεύτη και προβοκάτορα Βρούτση απέναντι στους σεισμοπαθείς, αφού απέρριψε το αίτημα και για επαφή ακόμη που είχε απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και το ΠΑΜΕ. Ο τραμπούκος υφυπουργός φώναζε υστερικά «είσαι σταλινικός» και έβριζε «είσαι ψεύτης , υποκριτής», ενώ όρμησε πάνω στο συνάδελφο Γαβρίλη και χειροδίκησε σε βάρος του.

Την ώρα που οι σεισμοπαθείς εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι υποφέρουν, που σε ορισμένα εποχικά επαγγέλματα (πχ ξενοδοχοϋπάλληλοι) η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο, η διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι απαγορευμένη από το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Ενοχλεί σφοδρά η συνεπής δράση του ΕΚΚΙ και των ταξικών δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για την αντισεισμική προστασία και θωράκιση, για πόσιμο νερό, για ασφαλείς δωρεάν μεταφορές των σεισμόπληκτων, για αποζημιώσεις στους πληγέντες, για προστασία των ανέργων και των εποχιακά απασχολουμένων. Το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας απαγορεύει ακόμη και την αναφορά στα βάσανα των εργαζόμενων, των άνεργων και των συνταξιούχων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Πρόεδρο του ΕΚΚΙ και θεωρεί πως η αφιονισμένη στάση του υφυπουργού είναι ένδειξη της αδυναμίας και των κυβερνητικών αδιεξόδων απέναντι στο λαό της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και του μίσους της για το ταξικό κίνημα. Τα αδιέξοδα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ αποκαλύφθηκαν με το σεισμό στην Κεφαλονιά. Αποδείχθηκε περίτρανα η υποτίμηση των λαϊκών αναγκών και η περιφρόνηση της ίδιας της ζωής των εργαζομένων από την πολιτική που γεμίζει τα σεντούκια της πλουτοκρατίας. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Νομό, βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα αλλά και για το πολιτικό του προσωπικό, που μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό του.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας