Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εξωραϊσμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 23:04

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εξωραϊσμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εξωραϊσμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε και εκπομπή στη Δημόσια Τηλεόραση, με τη συμμετοχή του πανεπιστημιακού κ. Καρύδη και του σεισμολόγου κ. Λέκκα. Οι κύριοι αυτοί δήλωσαν ανερυθρίαστα ότι η κυβέρνηση λειτούργησε υποδειγματικά, ότι οι κατασκευές άντεξαν και κάλεσαν τους τουρίστες να έρθουν στο νησί για να απολαύσουν με ασφάλεια τους σεισμούς! 

Η τέτοια επιλεκτική προβολή επιστημόνων και των απόψεών τους εντάσσεται στην προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τα μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, οδικό δίκτυο, λιμάνια, δίκτυο ύδρευσης, εργατικές κατοικίες κλπ). Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση, που κινούνται στη γραμμή «η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα», θάβουν τα φλέγοντα προβλήματα των σεισμοπαθών (στέγαση, νερό, αποζημιώσεις κ.ά.), υποβαθμίζουν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η προσπάθεια εξωραϊσμού με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει σε ψιχία για την πλατιά μάζα των σεισμοπαθών. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που για τα κέρδη όσων επενδύσουν στα ερείπια ρίχνει το λαό και την ασφάλειά του στα τάρταρα και αντιμετωπίζει την αποκατάσταση των πληγέντων σαν κόστος. Αυτός είναι ο δρόμος που ταΐζει τα μεγαθήρια του κεφαλαίου με το μόχθο των εργαζόμενων, των άνεργων και των συνταξιούχων, ώστε να μπορούν να κάνουν φιλανθρωπίες και να τις αξιοποιούν για φοροαπαλλαγές αλλά και σαν καταλύτη για επενδυτικά προγράμματα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγκωνίζονται για το μίγμα της πολιτικής σε αυτόν το δρόμο, μέσα στην ΕΕ και με δεδομένες τη μη επιλεξιμότητα έργων για αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία καθώς και για ασφαλείς δημόσιες δωρεάν υποδομές. Κι από κοντά η ναζιστική – δολοφονική Χρυσή Αυγή, το τσιράκι των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, επιχαίρει σε ανακοίνωση για το «σεισμό – σωσμό» της Κεφαλονιάς!

Η εργατική τάξη και ο λαός της Κεφαλονιάς μπορούν και πρέπει να απομονώσουν όλες τις προκλήσεις, να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι ζήτημα επιβίωσης η δική τους οργάνωση και πάλη, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, η επιλογή ενός δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του, έξω από την ΕΕ και με κοινωνικοποιημένη την οικονομία.

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ετικέτες: