ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Σάμου :«Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς» (upd)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 13:36

ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Σάμου :«Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς» (upd)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ Σάμος: Έμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κεφαλονιάς

Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Κεφαλονιάς που έχει πληγεί από το σεισμό σε τόσο άσχημο βαθμό εξαιτίας της έλλειψης αντισεισμικής προστασίας. Ο σεισμός επιδείνωσε δραματικά την ούτως ή άλλως άσχημη κατάσταση που βιώνουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού από την αντιλαϊκή πολιτική. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για τους σεισμοπαθείς.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νεολαία του νησιού και οργανώνουμε συγκέντρωση τροφίμων (που δεν χρειάζονται ψυγείο), χρημάτων, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στο νησί, για να διατεθούν μέσω του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης σε όσους έχουν ανάγκη. Καλούμε τα Σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις Λαϊκές Επιτροπές, όλους τους φορείς, αλλά και όλο το σαμιώτικο λαό να συμβάλουν τώρα στη συγκέντρωση διαφόρων ειδών και χρημάτων γιατί είναι επείγουσα ανάγκη. Τα σωματεία και οι φορείς ν’ απευθυνθούν στα μέλη τους. Να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη.

Τα παρακάτω τρόφιμα και προϊόντα μπορούν να συγκεντρώνονται, έως την Παρασκευή 14 Φλεβάρη:

ΒΑΘΥ: καθημερινές 08.00-14.00 και Τρίτη - Παρασκευή 18.00-19.00 στο Εργατικό Κέντρο.

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ:  Τρίτη και Πέμπτη 18.00-20.00, στα γραφεία των σωματείων (οδός Γοργύρα - πάνω από  το πρώην ζαχαροπλαστείο «ΑΝΘΕΜΙΣ»).

Υλικά που συγκεντρώνονται:  Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικοί οροί 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable, γάντια μιας χρήσης μέγεθος small, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη, ντοματοπολτός, ρύζι, μακαρόνια, πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ράντζα.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ανταποκρινόμενο στην έκκληση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης (βλ. συνημμένο έγγραφο), για οργάνωση αλληλεγγύης στους πληγέντες, ομόφωνα καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα 15μελή των σχολείων να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες.

Η αλληλεγγύη αυτή μπορεί να έχει τις εξής μορφές:

1. Χρηματική ενίσχυση. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά σχολείο θα παραδοθούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ, το οποίο θα τα καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό της ΕΛΜΕ Κ-Ι.
2. Υλική ενίσχυση:
i. Ιατροφαρμακευτικό υλικό: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
ii. Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
iii. Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές, λόγω του ότι στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί.

Η συγκέντρωση της υλικής ενίσχυσης θα γίνεται κατά σχολείο σε χώρο που θα κρίνει κατάλληλο ο κάθε σύλλογος διδασκόντων.

Η παράδοση της πρώτης δόσης της αλληλεγγύης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με μέλη του Δ.Σ. έως την Πέμπτη 13/02 προκειμένου να παραδοθεί στους πληγέντες με την πρώτη αποστολή που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 14/02).

Το Δ.Σ.


Ετικέτες: