ΕΛΜΕΚΙ: Τα προγράμματα απασχόλησης που πια «ακουμπούν» και την εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 10:48

ΕΛΜΕΚΙ: Τα προγράμματα απασχόλησης που πια «ακουμπούν» και την εκπαίδευση

ΔΤ ΕΛΜΕΚΙ Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζες όσο διάστημα βρισκόσουν στην ανεργία, το ψάξιμο στις μικρές αγγελίες, τις άσκοπες συνεντεύξεις, τις αγγελίες για τζάμπα εργασία, την ατελείωτη ορθοστασία στις ουρές του ΟΑΕΔ, την αναμονή για προκηρύξεις προγραμμάτων. Χιλιάδες εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν πρόσφατα σε θέσεις εργασίας, έχοντας την τύχη να είναι επιτυχόντες στα πρόσφατα πεντάμηνα προγράμματα. Αναλώσιμοι εργαζόμενοι πέντε μηνών για να ξεγελαστεί το τέρας της ανεργίας. Σε πέντε μήνες ακολουθεί νέα σειρά εργαζομένων πεντάμηνης διάρκειας και το γρανάζι της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να γυρνά.

Τα προγράμματα απασχόλησης δεν είναι ένα προσωρινό γεγονός. Ήρθαν για να μείνουν. Οι χιλιάδες που ήδη έχουν δουλέψει στα προγράμματα "κοινωφελούς εργασίας" και στα προγράμματα voucher τα τελευταία 2 χρόνια, δίνουν πολύτιμη εμπειρία για τους όρους δουλειάς που διαμορφώνουν για τους νέους εργαζομένους οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η ΕΕ, τα κόμματά τους.

Δεν επιτρέπεται να συμβιβαστούμε με την απληρωσιά των προγραμμάτων απασχόλησης. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες, ακόμα και μετά το τέλος των προγραμμάτων χωρίς να μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο Υγείας, πρέπει να σταματήσει εδώ!

Δε μπήκατε στα προγράμματα για την εμπειρία ούτε εργάζεστε από χόμπι. Με αυτά τα χρήματα προσπαθείτε να καλύψετε βασικές ανάγκες, να καλύψετε όποιες τρύπες μπορείτε, να στηρίξετε τις οικογένειές σας. Από τον πρώτο μήνα μισθό, από την πρώτη ώρα στη δουλειά "βιβλιάριο και ασφάλιση".

Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία ελεύθερη, να διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Νέα - νέε εργαζόμενε στα προγράμματα απασχόλησης,

Αξιοποίησε αυτά τα προγράμματα και ταυτόχρονα μέσα από τα σωματεία διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή τα δικαιώματά σου. Οι πέντε μήνες που θα βρίσκεσαι στην εργασία να είναι χρόνος οργάνωσης. Μην τους χαρίσεις τα δικαιώματά σου. Μαζί με τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να χτίσουμε γερά σωματεία, επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, σε κάθε τόπο δουλειάς, που δε θα αφήνει σε χλωρό κλαρί την εργοδοσία και κράτος.

Να διεκδικήσουμε:

  •        Να πληρωθούν τώρα όλα τα καθυστερούμενα δεδουλευμένα σε όλους τους νέους των προγραμμάτων "απασχόλησης".
  •        Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός, και όχι στο τέλος του προγράμματος.
  •        Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους, τους εργαζομένους στα προγράμματα.
  •        Δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους ανέργους, τους απλήρωτους εργαζομένους στα προγράμματα.
  •        Κάθε νέος που τελειώνει το Πρόγραμμα να δικαιούται επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •        Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Την οργάνωσή φοβούνται. Με οργάνωση να απαντήσουμε.

Δεν έχεις τίποτα να περιμένεις από κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία. Κάνουν "εμπόριο ελπίδας", εκμεταλλευόμενοι το φόβο της ανεργίας. Θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιον θα κρατήσουν στη δουλειά, να είμαστε απομονωμένοι, φοβισμένοι.

Δεν μπορείς να ζεις με ψίχουλα, με την ανασφάλεια, με μισή δουλειά. Δεν είναι άπιαστο όνειρο να δουλεύεις πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει, να έχεις δικαιώματα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία, η μισή ζωή, η μισή δουλειά.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα βρίσκονται στο πλευρό σου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αργοστόλι 1/02/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: