Σύλλογος Φίλων Μαντζαβινάτειου: Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εκκένωση του Νοσοκομείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 08:09

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, διαμαρτύρεται έντονα για την εκκένωση του Νοσοκομείου Ληξουρίου, με επικαλούμενη αιτία επικινδυνότητα του κτιρίου του μετά τον σεισμό της 26/1/2014.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες μας, κατόπιν αυτοψίας μηχανικών της ΥΑΣ, που έγινε στις 27 Ιανουαρίου, εκδόθηκε έγγραφο που αποφαίνεται ακαταλληλότητα του Νοσοκομείου, με ημερομηνία 30/1/2014, βάσει όχι της αυτοψίας, αλλά «νεώτερων στοιχείων» κατόπιν εξέτασης μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών, που έγινε το 2004! Αυτά χωρίς το κτίριο του Νοσοκομείου να παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη μετά τον σεισμό και ενώ ασθενείς του Γηροκομείου είχαν μεταφερθεί εκεί για ασφάλεια!!!!
Καλούμε να μας δοθεί αντίγραφο της ανωτέρω αναφοράς, καθώς και των «νεοτέρων στοιχείων» που στοιχειοθετούν την ακαταλληλότητα αυτή του κτιρίου.

Επίσης καλούμε να επανεξετασθεί από την ΥΑΣ το κτίριο με νεότερη αυτοψία.

Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο επέτειναν τις ανησυχίες των Ληξουριωτών, που δικαιολογημένα βρίσκονται σε μετασεισμικό σοκ, αλλά και δημιούργησαν εύλογες υποψίες για εκμετάλλευση των τραγικών στιγμών που το Ληξούρι διέρχεται, για ουσιαστική παύση λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε κατόπιν εξέτασης των στοιχείων στα οποία βασίστηκε η απόφαση.

Το βέβαιο είναι ότι και πάλι, μαζί με όλους τους Ληξουριώτες, ενωμένοι, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην θιγεί ούτε στο ελάχιστο το δικαίωμα του Ληξουριώτη στην Υγεία.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ετικέτες: