Μέτρα για την αντισεισμική ασφάλεια ζητά η ΕΛΜΕΚΙ και καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 19:25

Μέτρα για την αντισεισμική ασφάλεια ζητά η ΕΛΜΕΚΙ και καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Τέρμα στον εμπαιγμό. Κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ: Να σταματήσει τα κέρδη των μονοπωλίων να καθορίζουν το πιο δημόσια έργα θα γίνουν και κυρίως πώς θα γίνουν. Να σταματήσουν να μετριούνται τα μέτρα ασφάλειας σαν κόστος. Τώρα μέτρα για την αντισεισμική ασφάλεια. Πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων και των δημόσιων χώρων. Λύσεις με βάση τις ανάγκες και όχι κοροϊδία. Όλοι και όλες στο δρόμο!!!Πέμπτη 30 Γενάρη10.30 πμ στη Νομαρχία.Οργανώνουμε την πάλη για:

• Ουσιαστικό έλεγχο και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση των σχολείων που ανήκουν στην κατηγορία Γ΄ (δηλ. λειτουργία μετά την υλοποίηση της επισκευής) με φροντίδα για την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων σε πρωινή βάρδια. Είκοσι το πολύ μαθητές ανά τάξη για Γυμνάσιο - Λύκειο– δεκαπέντε στο Δημοτικό και στις κατευθύνσεις. Μέτρα για τη στέγαση - σίτιση - ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών. Υλοποίηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνουν στο Νομό. Αντισεισμικός σχεδιασμός των σχολικών χώρων (ύπαρξη προαυλίων, μικρομελέτες κλπ) και ολοκληρωμένη αντισεισμική αγωγή.
• Σύνταξη μελετών από το Δήμο Κεφαλονιάς για την άμεση εκταμίευση και χρήση των 230.000 ευρώ που αφορούν τη στατική επάρκεια των σχολείων και απέσπασαν οι αγώνες εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών πέρσι από την Περιφέρεια.
• Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου - Αργοστολίου (στέγαση - θέρμανση - σίτιση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
• Προτεραιότητα στις οικογένειες, των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές. Διασφάλιση της στέγασης – ρευματοδότησης - θέρμανσης για όλους τους πληγέντες. Επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
• Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική. Ολοκλήρωση του νέου γηροκομείου στο Αργοστόλι και πλήρη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Πλήρης εξοπλισμός και κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία του Νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
• Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.
• Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα).
• Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που χτυπήθηκαν από το σεισμό.
• Αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση των αρχαιολογικών και λαογραφικών θησαυρών.
• Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
• Συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.
• Άρση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), επαναλειτουργία του ΟΣΚ με πλήρη στελέχωσή του. Αναβάθμιση του ΟΑΣΠ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.
• Εξοπλισμός με όλα τα σύγχρονα μέσα των σταθμών για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας. Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου τεχνολογίας αντοχής υλικού στο Νομό.
• Πιστοποιητικά ελέγχου και καταλληλότητας για όλα τα δημόσια κτίρια με παράλληλη σύνταξη μητρώου καταγραφής ελέγχων.

Εργατικό Κέντρο – ΕΛΜΕ – ΟΓΕ – Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων

(αναμένονται υπογραφές και άλλων φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσε η ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Ανακοίνωση Εξέδωσε και η ΠΑΣΕΒΕ Κεφαλονιάς

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο σεισμός εκτός από τις φυσικές καταστροφές που έκανε,ανέδειξε και μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.
Σήμερα με την τεχνογνωσία και τις επιστημονικές γνώσεις που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το σεισμό, μπορούμε όμως να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις του.


Είναι αδιανόητο όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία,
μουσεία, θέατρα κλπ) ή κτίρια που κατασκεύασε το δημόσιο (εργατικές κατοικίες) να έχουν τις μεγαλύτερες ζημιές. Τα παραπάνω αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα, τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανάπτυξης


του κεφαλαίου αγνοώντας τις λαϊκές ανάγκες για ασφαλή δημόσια κτίρια και κατοικίες, υποδομές, δρόμους κλπ Μια πολιτική που την υπαγορεύει η ΕΕ και την υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Δεν φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι (πτώση τζίρου, αυξημένη φορολογία και χαράτσια) έρχεται τώρα να προστεθούν και οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εμπορεύματα.


Ευθύνες έχει και η τοπική διοίκηση που υλοποιώντας απαρέγκλιτα αυτήν την πολιτική, αρνούμενη έστω να συζητήσει ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν προτάσεις που έχουν γίνει για την αντισεισμική θωράκιση, έρχεται κατόπιν εορτής να κάνει φιέστες .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός αλλά και για την ασφάλεια των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών απαιτούμε :

• Πλήρη καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών από το κράτος, που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες στα καταστήματά τους, είτε αφορούν δομικά προβλήματα είτε ζημιές σε μηχανήματα και εμπορεύματα.

• Αναστολή των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως και να αποζημειωθούν οι ζημιές

• Ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων

• Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών

• Ουσιαστικός έλεγχος και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων

• ΄Αμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων

• ΄Αμεση στέγαση των οικογενειών με σπίτια χαρακτηρισμένα ακατάλληλα και με προτεραιότητα των εργατικών οικογενειών.

• Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

• Διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου.

Κανένας εφησυχασμός. Να μην περάσει η παραπλάνηση που επιχειρούν τοπική διοίκηση, κυβέρνηση με τις φιέστες που διοργανώνουν.
΄Εχουμε πλούσια εμπειρία. Είκοσι χρόνια τώρα μετά το σεισμό της Αθήνας και ακόμη ζουν σε κοντέινερ.

Τα σωματεία και οι φορείς πρέπει να πάρουν θέση.
Η λύση θα έρθει συλλογικά και με οργάνωση

Καλούμε την Πέμπτη, 30 Γενάρη 2014 στις 10.30 πμ έξω από την π.Νομαρχία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΛΜΕ το εργατικό κέντρο και άλλοι φορείς.

Η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ


Ετικέτες: