ΕΛΜΕΚΙ: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!!!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 00:17

ΕΛΜΕΚΙ: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!!!

Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!!! Πλατιά σύσκεψη για τα προβλήματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας την Τρίτη 28 Γενάρη και κινητοποίηση τη μέρα των τριών ιεραρχών (Πέμπτη 30 Γενάρη). Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών, και γενικά των εξαρτήσεων, πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών με πολύμορφες πρωτοβουλίες. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εντάσσει το ζήτημα των ναρκωτικών μαζί και δίπλα στα γενικότερα προβλήματα (σίτιση, υγεία, μεταφορές κλπ) που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και για τα οποία έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία. Το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης πολλαπλασιάζει τους παράγοντες που έχουν υψηλή συνάφεια με τη χρήση, όπως η αύξηση της ανεργίας, της σχολικής διαρροής, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια. Η Κεφαλονιά και το Θιάκι ακολουθούν τη γενική τάση αύξησης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στους εφήβους. Η ΕΛΜΕ καλεί αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς, την τοπική επιτροπή της ΟΓΕ, μαζί με γονείς και μαθητές, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συνδράμουν ώστε να συντονιστεί η δράση για μια άλλη στάση ζωής, απέναντι σε εκείνη που πλασάρει το σύστημα. Ο στρατηγικός στόχος της πρωτογενούς πρόληψης συνοψίζεται στην πρόταση ενός τρόπου ζωής δημιουργικού, με αξίες, στόχους και αξιοπρέπεια, μέσα από τη συλλογικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε να γίνει στόχος πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας η Πρωτογενής Πρόληψη.        

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ!!!.

Διεκδικούμε:

  •          Δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
  •          Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς.
  •          Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης – στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης. Στο Νομό μας είναι επείγουσα ανάγκη η στήριξη του «Απόπλου» αλλά και των υποστηρικτικών εξωνοσοκομειακών αποκαταστασιακών δομών όπως η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, η «Μετάβαση», η «Ρότα.
  •          Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης "υποκατάστατων" μέσα από το σύστημα Υγείας.
  • ·         Να δοθεί βάρος στην πρόληψη με προτεραιότητα την πρωτογενή πρόληψη.
  •          Να δημιουργηθεί στο Νομό «στεγνό» θεραπευτικό κέντρο για τα ναρκωτικά.

Καλούμε σε σύσκεψη τους αθλητικούς – πολιτιστικούς και γυναικείους συλλόγους στη σύσκεψη που ήδη έχουμε εξαγγείλει με γονείς - μαθητές για την Τρίτη 28 Γενάρη, 6.30 μμ, αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Το πλαίσιο αιτημάτων για τα ναρκωτικά εμπλουτίζει το ήδη υπάρχον για τα προβλήματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας (ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα – νερό - θέρμανση και σπίτι, άμεση έναρξη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία – ειδικά στα περιφερειακά).

Όλοι και όλες στο δρόμο!!! Την Πέμπτη 30 Γενάρη εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές κάνουμε παράσταση στους αρμόδιους φορείς (Δήμος – Περιφέρεια – ΔΕΗ – Νοσοκομείο) για όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Προσυγκέντρωση στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) 10.30 πμ.

 

Αργοστόλι 23 Γενάρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: