ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη για το Eιδικό των Περατάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 10:58

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη για το Eιδικό των Περατάτων

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης κάθε έννοιας δημόσιας – δωρεάν ειδικής αγωγής και ειδικά τα διαδραματιζόμενα στο ειδικό σχολείο των Περατάτων.

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) μετακινούν δασκάλες ειδικής αγωγής στη μέση της χρονιάς!!! Ξέρουν ότι αυτό είναι έγκλημα σε βάρος των μαθητών και όμως το διαπράττουν επικαλούμενοι ανάγκες σε άλλα σχολεία, όταν αυτές οι ανάγκες μπορεί και πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις άνεργων εκπαιδευτικών. Πόσο μάλλον όταν οι ανάγκες αυτές ήταν προβλέψιμες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.


Το σχολείο αυτό, όπως και το ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων θα οδηγηθεί πρακτικά σε κλείσιμο με την κατάργηση των μεταφορών από 29 Φλεβάρη. Για την κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές είναι ενδεικτικό ότι και σήμερα ακόμη απουσιάζουν εξ΄ ολοκλήρου: λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, γυμναστής, ψυχολόγος (επισκέπτονταν το σχολείο μόνο για 3 μέρες τη βδομάδα και είναι πλέον σε άδεια κύησης χωρίς να υπάρχει αντικατάσταση), ενώ ο κοινωνικός λειτουργός έρχεται για 2 μέρες και ο μουσικός για 2ώρες!!! Η απάντηση που δίνουν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και η διοίκηση που εφαρμόζει την ανάλγητη και αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών αντί της κάλυψης των κενών και της αντιμετώπιση των προβλημάτων. Να σημειωθεί ότι στα σχολεία αυτά εργάζονται ως αναπληρωτές συνάδελφοι που δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα διορισμού για πάνω από 10 χρόνια!!!


Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο ειδικό σχολειό και να παραδώσουν την ειδική αγωγή στους ιδιώτες – φιλάνθρωπους.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Το πρόβλημα αφορά όλο το λαό.


Να απαιτήσουμε τώρα:
-    Άμεση ανάκληση της απόφασης του ΠΥΣΠΕ. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.


-    Καμία κατάργηση – συγχώνευση – υποβάθμιση ειδικού σχολείου. Ιδρύσεις – αναβαθμίσεις σχολείων με βάση τις ανάγκες όπως διεκδικεί το ταξικό κίνημα και αποφάσισε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλίο Κεφαλονιάς.


-    Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και της τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.


-    Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα. για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.


- Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των ειδικών σχολείων.
- Όχι στον Καλλικράτη και την αποκέντρωση της παιδείας.


- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή


Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εργατικά σωματεία, συνδικάτα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να πάρουν θέση!! ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.


Όλοι και όλες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7/2 - 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της Διεύθυνση Α΄βάθμιας εκπαίδευ


Ετικέτες: