ΕΛΜΕΚΙ: Απαράδεκτες δηλώσεις Περιφερειάρχη Ιονίων για τους απολυμένους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 19:16

ΕΛΜΕΚΙ: Απαράδεκτες δηλώσεις Περιφερειάρχη Ιονίων για τους απολυμένους εκπαιδευτικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕΚΙ Απαράδεκτη δήλωση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων:«οι απολύσεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ έγινανγιατί οι εκπαιδευτικοί όποτε ήθελαν πήγαιναν στην δουλειά τους»!   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου ότι «οι απολύσεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ έγιναν γιατί οι εκπαιδευτικοί όποτε ήθελαν πήγαιναν στην δουλειά τους». Με τη δήλωση αυτή, που καταγράφεται σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, υιοθετείται η πιο χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα ενάντια στο δικαίωμα των μαθητών σε δημόσια δωρεάν παιδεία για τους μαθητές και σε μόνιμη σταθερή εργασία για τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Περιφερειάρχης έδωσε έτσι «άφεση αμαρτιών» στην κυβέρνηση και στην ΕΕ που επέβαλλαν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ, διέβαλλε και συκοφάντησε τους απολυμένους αλλά και όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ακόμη πιο προκλητικές όταν η κυβέρνηση αφήνει ακόμη και σήμερα, στη μέση της σχολικής χρονιάς, χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία ώρα μαθημάτων, ακόμη και όσων εξετάζονται πανελλαδικά. Όταν κουρελιάζει ακόμη και τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας. Σιωπά ένοχα ο κ. Σπύρου όταν η κυβέρνηση προγραμματίζει νέες συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων και ΕΠΑΛ.

Η Περιφερειακή Διοίκηση, βάζει πλάτη στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση της τεχνικής εκπαίδευσης, συζητώντας με τους ευρωπαίους εταίρους – και ειδικά με τους γερμανούς - την εφαρμογή της μαθητείας, αναζητώντας σχετικά προγράμματα εκπαιδευτικών «ανταλλαγών», αποδεχόμενη πλήρως την πολιτική της αποκέντρωσης –αυτονομίας – κατηγοριοποίησης των σχολείων. Η τοπική διοίκηση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το μακρύ χέρι κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Άλλωστε, η διαβολή είναι ένα από τα αναγκαία συστατικά κάθε αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, σαν αυτής που στηρίζει ο κ. Σπύρου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς – γονείς – μαθητές σε συστράτευση. Να κουρελιάσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη διαβολή και το φόβο που σπέρνουν η κυβέρνηση και τα όργανά της. Να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούνται οι μαθητές (δημόσια δωρεάν παιδεία, προσωπικό, υποδομές, μετακίνηση, σίτιση, ρεύμα, ιατρικές εξετάσεις κλπ). Να απαιτήσουμε την επαναλειτουργία των τομέων και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης      Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: