ΕΛΜΕΚΙ: ΌΧΙ σε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τις απολύσεις!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 11:32

ΕΛΜΕΚΙ: ΌΧΙ σε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τις απολύσεις!

ΌΧΙ σε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τις απολύσεις!!!ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και συγκέντρωση στο ΚΕΣΥΠ,ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2013, 12 το μεσημέρι Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.Λίγο πριν το νέο χρόνο η κυβέρνηση, υλοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση που κατάρτισαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η κυβερνώσα αριστερά της ΔΗΜΑΡ, στέλνει την εγκύκλιο - «μπουναμά» της έναρξης της «αυτοαξιολόγησης». Ταυτόχρονα και για την Κεφαλονιά εξαγγέλλεται σχετικό σεμινάριο Διευθυντών, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη και ώρα 12.30 το μεσημέρι, στο ΚΕΣΥΠ (δίπλα στη ΔΕΗ). Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, μέσα από τα συλλογικά της όργανα (ΔΣ, ΓΣ), έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την αξιολόγηση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού.

Αντίθετα, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, ενός σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα έχει διαφοροποιημένο πρόγραμμα, που οι γονείς θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που οι μαθητές θα μαθαίνουν μόνο όσα και ό,τι έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις. Σε αυτό το σχολείο έχουν θέση μόνο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η τρομοκρατία - χειραγώγηση και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι, επίσης, σαφές:
• Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
• Οργανώνουμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, μαθητές για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια. Η απόκρουση της αξιολόγησης του σχολείου και του εκπαιδευτικού, ανεξαρτήτως μορφής, είναι υπόθεση γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών, ευρύτερα λαϊκή υπόθεση.
• Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Χωρίς οργανωμένη και συλλογική απειθαρχία η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί! Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
• Κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
• Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Στη βάση των παραπάνω θέσεων καλούμαστε να αποκρούσουμε τη νέα κυβερνητική επίθεση. Να μη γίνει το σεμινάριο – να ακυρωθεί.
Τη ΔΕΥΤΈΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
11 πμ – 2 το μεσημέρι
και συγκέντρωση 12 το μεσημέρι έξω από το ΚΕΣΥΠ (11.30 προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο).
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μαζί και τους συνάδελφους διευθυντές, να δώσουν αγωνιστικό παρών. Καλούμε γονείς – μαθητές να πουν όχι στην αξιολόγηση και να συνδράμουν την κινητοποίησή μας. Στη συνέχεια, από κοινού, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και των μαθητών σε ΔΕΗ, τοπική διοίκηση (Περιφέρεια – Δήμο), ΔΔΕ και Νοσοκομείο.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                                Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: