ΚΟΒ Ιθάκης ΚΚΕ : «Χωρίς Σύνορα» η πρόταση το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις μονοεδρικές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 22:21

ΚΟΒ Ιθάκης ΚΚΕ : «Χωρίς Σύνορα» η πρόταση το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις μονοεδρικές

Έγινε κι αυτό! Η ομάδα του «δεν πληρώνω» στην Ιθάκη με επικεφαλής τον υποψήφιο του Σύριζα στο νομό Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Ταφλαμπά πρόβαλε το τελευταίο «πόνημα» του μάστορα Κούλογλου «Ολιγαρχία».

Ο Κούλογλου είναι πεπειραμένος και στο είδος του ντοκιμαντέρ, αλλά και στην τέχνη του αντικομμουνισμού. Θήτευσε, εξάλλου, για χρόνια στην κρατική, δημόσια τηλεόραση που, στα πλαίσια του συστήματος, έχει αναλάβει σαφή ρόλο, σε ό,τι αφορά την αντικομμουνιστική εκστρατεία, μέσα από το ξαναγράψιμο της Iστορίας και την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Αυτό ακριβώς κάνει και στην «Ολιγαρχία» με πολύ κακό γούστο. Πιάνει τον Στάλιν, βαφτίζει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ ολιγαρχία (εξ ου και ο τίτλος της ταινίας) και το εξισώνει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό.

Συναντήθηκαν λοιπόν Κούλογλου και ΣΥΡΙΖΑ είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, στην Ιθάκη. Ο πρώτος όντας παρών με το τελευταίο του δημιούργημα και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του υποψήφιού του για να μας πουν τι. Ότι αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης είναι ο νεοφιλελευθερισμός και οι μαριονέτες του και όχι οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις για τη θωράκιση της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.

Ότι το νέο το προοδευτικό μοντέλο................είναι οι ΜΚΟ.

Ότι η μοναδική μορφή αγώνα σ' αυτήν την κοινωνία των πολιτών είναι τα μπουλούκια των αγανακτισμένων να μουντζώνουν. Ότι ο οργανωμένος αγώνας είναι αναχρονιστικός απολίτιστος δογματικός. Από τον αρχιερέα του αντικομμουνισμού δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

Μετά από αυτό όμως μας έπεισαν οι κ. του ΣΥΡΙΖΑ και για τη σοβαρότητα της πρότασής τους και για την ειλικρίνειά τους. Γιατί οι προθέσεις τους μας είναι γνωστές από το 1968.

Φανέρωσαν για άλλη μια φορά τι πραγματικά θέλουν, πως στ' αλήθεια σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Έδειξαν πόσο δημαγωγοί έχουν γίνει μέσα στα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετούν πια.

Πως λαβαίνουν την αγωνία του απλού πολίτη και την μετουσιώνουν σε εκλογική συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκαν με το πρόγραμμά του (Μητρόπουλος, Σακοράφα, Κουρουπλής κ.λ.π.) ή με τοποθετήσεις σαν αυτή του κεντρικού συνδικαλιστή τους στη συζήτηση με τους εμπόρους για πάγωμα των μισθών στους εμποροϋπαλλήλους.

Πως στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις ΕΕ, όταν δια στόματος του υποψήφιου βουλευτή τους κ. Δρακουλόγκωνα, δηλώνουν με παρρησία ότι «όποιος θέλει να βγει από την ΟΝΕ να ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θα μας βγάλουν με μαθηματική ακρίβεια», ενώ αντίθετα ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στην ΕΕ.

Τους απαντάμε καθαρά πως το ΚΚΕ, παλεύει για τη συμμαχία στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, για τη συγκέντρωση δυνάμεων της εργατικής τάξης, των μικρών ΕΒΕ, των μικρών αγροτών, ώστε να βάλουν στόχο και να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία. Μακριά από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της εργατικής τάξης και όχι των κεφαλαιοκρατών.

Με αυτές τις θέσεις, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, καλούμε τη λαϊκή οικογένεια να φτάσει και στην κάλπη. Να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, να μην παρασυρθεί από τις «δήθεν» προοδευτικές δυνάμεις που απλώς θα τον εγκλωβίσουν για άλλη μια φορά στα πλαίσια της διαχείρισης και να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που του είπε την αλήθεια, τη μοναδική δύναμη που με την ισχυροποίησή της θα δώσει ξεκάθαρο μήνυμα.

ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ

22/4/2012