ΕΛΜΕΚΙ: Οξυμένα προβλήματα στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 07:58

ΕΛΜΕΚΙ: Οξυμένα προβλήματα στα ΕΠΑΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ ΕΠΑΛ: Απαντάμε στα μεγάλα προβλήματαμε κοινή δράση εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητώνενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε δράση των συναδέλφων και των μαθητών των ΕΠΑΛ στο Νομό που θα αντιδρά στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τα οποία αφορούν τόσο τη διδασκαλία των μαθημάτων όσο και τη δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές. Συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, μετά τις διαθεσιμότητες των δύο εκπαιδευτικών και την κατάργηση του τομέα, διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας που αντιστοιχούν μόνο σε 10 από τις 23 συνολικά ώρες, στη Γ΄ ΕΠΑΛ, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στις άλλες τάξεις. Είναι απαράδεκτο, αντί η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με επαναπρόσληψη των απολυμένων, οι μαθητές να ευελπιστούν μόνο σε κάποια προσωρινή δικαστική αποκατάσταση των διαθεσίμων εκπαιδευτικών. Κάτι που δε λύνει το πρόβλημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χρεώνει ακέραια την ευθύνη στην κυβέρνηση, για τον κίνδυνο οι μαθητές να χάσουν τη χρονιά τους και για την υπονόμευση του δικαιώματος να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου δεν έχει προσληφθεί ακόμη καθηγητής ΠΕ18.18 (Μηχανολόγος Οχημάτων) για να διδαχθούν μαθήματα ειδικότητας (22 ώρες). Επισημαίνεται ακόμη ότι στο ΕΠΑΛ Ιθάκης δε λειτουργεί εξεταστικό κέντρο στις πανελλαδικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση και διαμονή στην Κεφαλονιά των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθητών. Από τους 10 μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης της ομάδας Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ), που είχαν δηλώσει ότι θα εξεταστούν πανελλαδικά την περσινή σχολική χρονιά, μπόρεσαν να συμμετάσχουν τελικά μόνο οι δύο.

Οι διαθεσιμότητες, η μη πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων, οι καταργήσεις τομέων – ειδικοτήτων και σχολείων, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, αποτελούν τμήμα των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, μέρος του προωθούμενου από κυβέρνηση – μονοπώλια και ΕΕ «νέου» σχολείου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
 Να καλυφθούν οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.
 Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον.
 Να ξανανοίξουν οι τομείς που έκλεισαν και να επανενταχθούν οι ειδικότητες που καταργηθήκαν.
 Να προσληφθεί άμεσα ο μηχανολόγος στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
 Να διασφαλιστεί ότι κανένα παιδί του ΕΠΑΛ Αργοστολίου δεν θα χάσει τη χρονιά του.
 Να διασφαλιστεί ότι οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Αργοστολίου θα διδαχθούν επαρκώς τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 Να λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά εξεταστικό κέντρο στο ΕΠΑΛ Ιθάκης.

Δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης           Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: