ΕΛΜΕΚΙ: Στέλνουν τους μαθητές των ΕΠΑΛ για τζάμπα εργασία στη Γερμανία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 07:52

ΕΛΜΕΚΙ: Στέλνουν τους μαθητές των ΕΠΑΛ για τζάμπα εργασία στη Γερμανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Είναι απίστευτο και όμως αληθινό!!!Εκείνοι που κλέβουν τη μόρφωση των παιδιών στα ΕΠΑΛ και απολύουν καθηγητέςευαγγελίζονται βεβαιώσεις εργασιακής εμπειρίαςμε τζάμπα δουλειά των μαθητών (μαθητεία) στη Γερμανία   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά και προειδοποιεί μαθητές – εκπαιδευτικούς και γονείς των ΕΠΑΛ του Νομού ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινής διακήρυξης της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης επιχειρηματικών ομίλων και τοπικών διοικήσεων αλλά και της υλοποίησης των κοινών δράσεων που έχουν δρομολογηθεί ανάμεσα στο Δήμο Κεφαλονιάς και Γερμανών αξιωματούχων που βρίσκεται σε επαφή, αναζητούνται σχολεία - εταίροι προκειμένου να προωθηθεί η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση (!!!).

Την ώρα που κυβέρνηση - ΕΕ οδηγούν τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου να χάσουν τη χρονιά τους, αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο καθηγητές ειδικότητας στον τομέα υγείας και πρόνοιας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη διδάσκονται ούτε τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, οι Γερμανοί και τα όργανα της κυβέρνησης σε επίπεδο τοπικής διοίκησης εκφράζουν ενδιαφέρον για το συμφέρον των μαθητών!!! Άλλωστε, όπως τονίζεται στην κοινή διακήρυξη 19 σημείων που κατέληξε η Ελληνογερμανική Συνέλευση, «ενόψει της δραματικά υψηλής ανεργίας των νέων θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουμε στους νέους μια ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση. Η ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης με το δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και με τις δυνατότητες μαθητείας στην Γερμανία, μπορεί να προσφέρει μια προοπτική που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε». Λένε καθαρά ότι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο για το νέο Λύκειο και το νέο ΕΠΑΛ, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ευαγγελίζονται. Στερούν από τους μαθητές κάθε έννοια εκπαίδευσης, προκειμένου να εξασφαλίσουν με τη δια βίου μάθηση και την ψευτοκατάρτιση τζάμπα εργασία για το κεφάλαιο όχι μόνο εδώ αλλά και στη Γερμανία. Προβάλλουν ότι ο μαθητής θα πάρει μια βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας και επιστρέφοντας θα έχει δήθεν καλύτερες ευκαιρίες να αναζητήσει δουλειά στην Ελλάδα! Αλήθεια εκεί όπου κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις τα δίνουν όλα στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο (πεδία να κερδοφορήσει, απαλλαγές από φόρους και εισφορές, καθεστώς εργασίας - δικαιώματα - μισθούς ισοπεδωμένα), ποια προοπτική στα εργασιακά δικαιώματα μπορεί να υπάρχει για τη νεολαία; Τα μονοπώλια κλέβουν το σήμερα και υπόσχονται ένα θολό αύριο, το οποίο, όσο μεγαλώνουν τα κέρδη τους, θα είναι μαύρο και άραχνο για τη νεολαία.

Στο κάλεσμα των μονοπωλίων ανταποκρίνεται ο συμβιβασμένος συνδικαλισμός, οι καλοθρεμμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που υποτίθεται εκφράζουν τη δράση της Κοινωνίας των Πολιτών. Εκείνοι που προσλαμβάνουν, στην ουσία ενοικιάζουν για μερικούς μήνες κι ανακυκλώνουν φτηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που θέλουν να επεκτείνουν την τέτοια απαράδεκτη πρακτική με άλλες μορφές και στα σχολεία (π.χ. μέσω «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» βαφτίζοντας τους μαθητές ή τους άνεργους «επιχειρηματίες»), επιδιώκουν να καθιερώσουν τη σύγχρονη δουλεμπορία ως το «νέο μοντέλο εργασίας».

1. Καμία συνδρομή στα σχέδιά τους.

2. Μόρφωση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Να καλυφθούν τώρα οι ελλείψεις με επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας. Να μην οδηγηθεί κανένα παιδί των ΕΠΑΛ να χάσει τη χρονιά του. Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλοι οι τομείς που καταργηθήκαν.

3. Έξω οι επιχειρηματίες από τα σχολεία.
Σκλάβοι του 21ου αιώνα να μη γίνουν οι μαθητές μας.

Αργοστόλι 22/11/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης     Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: