ΕΛΜΕ : Όχι στις συγχωνεύσεις μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 07:36

ΕΛΜΕ  : Όχι στις συγχωνεύσεις μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται στον αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που αντιδρούν στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο πλαίσιο της γενικής στρατηγικής μονοπωλίων και ΕΕ. Ως αποτέλεσμα προβλέπεται η διαθεσιμότητα (απόλυση) και η κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων στον Οργανισμό. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που να διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και πλήρη επιστημονικά και εργασιακά δικαιώματα στους επιστήμονες υγείας και όλους τους εργαζόμενους σε αυτό.

Τώρα κοινή πάλη όλου του λαού για:

  • Να μη συγχωνευθεί και καταργηθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα νοσοκομείο.
  • Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση στο δημόσιο των ελαστικά εργαζομένων και να πάψει η εκμετάλλευση από τα εργολαβικά συνεργεία.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Να δημιουργηθεί Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής υγειονομικού υλικού, μηχανημάτων, φαρμάκων που θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις πληρωμές και τις δημόσιες μονάδες υγείας από την καταλήστευση και τους εκβιασμούς των πολυεθνικών.

Αργοστόλι 22/11/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες: