Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις διώξεις στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 18:59

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις διώξεις στην Κεφαλονιά

Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στα εργασιακά, κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα τους. Την ίδια ώρα συντελείται στην Κεφαλονιά προκλητική και πρωτοφανής δίωξη σε βάρος 9 εργαζομένων (αναμένεται να κληθούν και άλλοι) στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη Δ.Σ οι οποίοι την 1η Μάη 2013 ενημέρωναν και καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Η όλη διαδικασία συνιστά πρόκληση, γιατί η Πρωτομαγιά αποτελεί μέρα πανεργατικής απεργίας. Σε αυτήν συμμετείχε η ίδια η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), αφού στον κλάδο των ναυτεργατών, πέρα από τους εκατοντάδες άνεργους, επικρατούν άθλιες συνθήκες, εντατικοποίηση, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης των εφοπλιστών, της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνών και του cabotage που στηρίζει η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση των δρομολογίων σε Κεφαλονιά-Ιθάκη.

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, η καταπάτηση τώρα ακόμη και της πρωτομαγιάτικης απεργίας είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα «νόμος και τάξη», θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
• Να σταματήσει κάθε διαδικασία ποινικής δίωξης της πρωτομαγιάτικης απεργίας στην Κεφαλονιά.
• Να παύσουν οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

Θανάσης Παφίλης