Στηρίζουν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 20:09

Στηρίζουν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Κοινή ανακοίνωση συνδικαλιστικών οργανώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

          Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλληνία, γιατί υπεράσπισαν την απεργία της 1ης Μάη 2013, την ημέρα της εργατικής τάξης, που τιμάει τους αγώνες της και αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.

          Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία Λιμενικών δόθηκε Εισαγγελική παρέμβαση στο Λιμεναρχείο της Κεφαλληνίας και καλεί στις 19/11/2013 σε απολογία 15 άτομα με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» γιατί υπερασπίστηκαν και περιφρούρησαν την απεργία της 1ης Μάη 2013 στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ».

          Η σωρεία διώξεων είναι πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης, να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και επιβεβαιώνεται από τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών από τα σωματεία,  πορθμείου Καβάλας – Θάσου, της Ελληνικής Χαλυβουργίας, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κά.

          Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τις ποινικές διώξεις των στελεχών και μελών του ΚΚΕ  και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλληνία.

          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε στην βία, την καταστολή και τις ποινικές διώξεις, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να αναπτύξουμε αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ – ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αργοστόλι 18-11-2013

Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι 15 Κεφαλλονίτες συνδικαλιστές, όλοι γνωστοί και έγκριτοι συμπολίτες μας, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, φοιτητές, καλούνται σε προανάκριση αύριο 19-11-2013 στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου με την κατηγορία της ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ επειδή την 1η ΜΑΗ 2013 συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη γνωστή εργατική γιορτή μας.


Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές, να εξαντλήσουν την επιείκειά τους και να αθωώσουν τους συμπολίτες μας, ώστε η εργατική τάξη να μπορεί και στο μέλλον να εορτάζει χωρίς φόβο και ενδοιασμούς στα πλαίσια της νομιμότητας και της ειρηνικής έκφρασης, την ύψιστη γιορτή της.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΣ.