Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θολώνουν τα νερά στην αυτοδιοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 15:26

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θολώνουν τα νερά στην αυτοδιοίκηση

Ιδιοτελή εσωκομματικά συμφέροντα της τοπικής ΝΔ πίσω από την προωθούμενη διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς. Το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της να εμποδίσει την βέβαιη έκφραση της λαϊκής αποδοκιμασίας στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, παρουσιάζεται είτε με δηλώσεις υπουργών και στελεχών είτε με διαρροές στον τύπο ότι δήθεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ...αξιοκρατικό εκλογικό σύστημα που θα αναδείξει τάχα τους άριστους η για ..διόρθωση του «Καλλικράτη» με την ψήφιση του αντι-Καλλικράτη!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εντελώς ψευδεπίγραφες πρωτοβουλίες που προσπαθούν να «θολώσουν τα νερά», που προσπαθούν να εμποδίσουν να εμφανιστεί το μήνυμα της πολιτικής καταδίκης το βράδυ των εκλογών. Αυτός είναι ο στόχος του διπλού ψηφοδελτίου ,χωριστά οι δήμαρχοι χωριστά οι σύμβουλοι, αυτός είναι ο στόχος του «αντι-Καλλικράτη» που υποτίθεται ότι προωθούν με τροποποιήσεις ήσσονος σημασίας και με κατάργηση του «δόγματος Ραγκούση», ένα νησί ένας δήμος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι ο «Καλλικράτης» είναι το μνημόνιο στην Αυτοδιοίκηση και γι αυτό θα τον καταργήσει στο σύνολό του και θα τον αντικαταστήσει με ένα νέο σύστημα δημοκρατικής αποκέντρωσης με διαφάνεια, λαϊκή συμμετοχή, αρμοδιότητες, πόρους και κοινωνική αλληλεγγύη.

Πάγιο εκλογικό σύστημα θα είναι η απλή αναλογική και τα γεωγραφικά όρια θα αποφασιστούν μέσα από ουσιαστικό δημόσιο διάλογο των τοπικών κοινωνιών στην βάση ουσιαστικών και αντικειμενικών κριτηρίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση αρωγό των λαϊκών συμφερόντων , στήριγμα των τοπικών κοινωνιών και όχι μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους στον ρόλο του φοροεισπράκτορα, και σ αυτή την προοπτική καλεί τους μη προνομιούχους Έλληνες πολίτες να πυκνώσουν τις γραμμές των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών αντιφασιστικών αυτοδιοικητικών κινήσεων που αναπτύσσονται σ όλη την χώρα.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας ανεπιφύλακτα την Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Κεφαλονιάς και την Ριζοσπαστική Συσπείρωση Ιθάκης δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στον τρόπο που επιχειρείται η ενδεχόμενη διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους του ενός και καταγγέλλει ότι η όλη συζήτηση στερείται επιστημονικής και αντικειμενικής βάσης, είναι παντελώς ανιστόρητη και ξεκινά από την πρόθεση ικανοποίησης ιδιοτελών εσωκομματικών ισορροπιών και συμφερόντων της τοπικής ΝΔ!

Το δόγμα ένα νησί ένας δήμος ζημίωσε την Κεφαλονιά και πρέπει να αλλάξει!
Αλλά μόνο με την εξασφάλιση της συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας, της ενημερωμένης τοπικής κοινωνίας. Αυτό θα πράξει και αυτό θα σεβαστεί η ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.