Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία από εργαζομένους Νοσοκομείου και ΕΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 21:56

Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία από εργαζομένους Νοσοκομείου και ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – ΙθάκηςΣωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου ΚεφαλονιάςΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑγια τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 6 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης 10.30 το πρωί. Απαντάμε στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ με οργάνωση – σχέδιο και αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Διεκδικούμε:


Όχι στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογράφει ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
Να πούμε όχι στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14 κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακράτημα από το κράτος και τους εργοδότες. Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.


Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να καταργηθεί ο Νόμος για το «νέο» σχολείο. Να καταργηθεί ο Νόμος το σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
Όχι στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να μη μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο-5μερο-35ωρο.
Ειδικότερα για την Κεφαλονιά και το Θιάκι:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα δύο Νοσοκομεία του Νομού και στο Κέντρο Υγείας στο Θιάκι! Εδώ και τώρα λειτουργία της νέας πτέρυγας και της μονάδας εντατικής θεραπείας σε αυτή. Να μην καταργηθεί καμιά δημόσια μονάδα υγείας. Να μη συγχωνευτεί ή κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο – κανένα τμήμα.
Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα εργαστήρια του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ και των τμημάτων πληροφορικής που σχεδιάζουν άμεσα, γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε να φάνε, όχι να πληρώνουν και τις εργαστηριακές εξετάσεις τους (αίματος και ακτινογραφίες). Να μην απολυθεί κανείς από το προσωπικό αυτών των τμημάτων, που σχεδιάζουν να κλείσουν.
Να μην υποβαθμιστεί, καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δομή πρόληψης – θεραπείας – επανένταξης από ναρκωτικά και καμία δομή ψυχικής υγείας.
Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλα τα τμήματα που κατάργησε ή συγχώνευσε η κυβέρνηση στα σχολεία και ο τομέας υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Άμεση κάλυψη του συνόλου των πραγματικών αναγκών των σχολείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να καλυφθούν όλα τα παιδιά με δωρεάν – ασφαλείς σχολικές μεταφορές. Να υλοποιηθούν τα νέα σχολικά συγκροτήματα με άμεση προτεραιότητα το Αργοστόλι και να ληφθούν μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση.
. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές και όχι αξιοποίησή τους ως πελάτες από τους τοπικούς φορείς.
Να μην απομονωθούν τα νησιά μας και ειδικά η Ιθάκη από ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες το χειμώνα – μείωση στις τιμές των εισιτηρίων και δωρεάν για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.Αργοστόλι 2 Νοέμβρη 2013
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι    Οι Γενικοί Γραμματείς
Γεωργόπουλος Διονύσης    Γαλιατσάτος Νικόλας
Δελλαπόρτας Βαγγέλης    Τσιμάρας Κώστας