Απάντηση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την μονοεδρική στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 19:33

Απάντηση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την μονοεδρική στην Κεφαλονιά

Οι κύριοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται πραγματικά από πολύ θράσος, όταν απευθύνουν επιστολή με πρόταση συνεργασίας στη μονοεδρική περιφέρεια της Κεφαλονιάς. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει απαντήσει ξεκάθαρα. Με τέτοια κόλπα νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και όσους τους στηρίζουν.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης για το μπόνους των 50 εδρών η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της και άλλαξε τροπάρι. Χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τα μέλη του που κορόιδευε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη επιστρατεύοντας άλλη κατεργαριά: Πρότεινε στο ΚΚΕ συνεργασία για τις μονοεδρικές περιφέρειες, υποκρινόμενη μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω εδρών! Ποιοι; Αυτοί που μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν κάθε φορά τις έδρες!

Όμως, και στο θέμα των μονοεδρικών αποδεικνύονται ψεύτες. Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές...! Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει.

Αυτός είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο στόχος του είναι πώς θα πλήξει το ΚΚΕ, δεν τολμά να τα βάλει ευθέως με την πολιτική του πρόταση και δράση και επιτίθεται διαρκώς με κουτοπονηριές. Και την ίδια στιγμή που έκανε, υποτίθεται, πρόταση εκλογικής συνεργασίας στο ΚΚΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της Καρδίτσας κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, για να χτυπηθεί το ΚΚΕ! Και δεν είναι πολύς ο καιρός που συνεργάστηκε στην Ικαρία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ. Το έχει δείξει περίτρανα και στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή του κύριου εκπροσώπου του ως αντινομάρχη με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα από την κεντρική κατεύθυνση της Νομαρχιακής Αρχής του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί είναι που θέλουν και συμμαχία!!!

Το τι στοχεύει με τις συνεργασίες του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το έχει δείξει περίτρανα σε πληθώρα συνεργασιών που έχει κάνει σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και αλλού με δυνάμεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ακόμα και το ΛΑ.Ο.Σ., με μόνη επιδίωξη να ανακοπεί η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Δεν έχει διστάσει ποτέ να στηρίξει τους υπηρέτες του κεφαλαίου ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ποιος είναι και τι ρόλο παίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί μια δύναμη-ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων. Καταφεύγει σε κάθε είδους συμμαχίες με τα κατεξοχήν κόμματα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως προοδευτική δύναμη. Είναι ορντινάντσα στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών.

Άλλωστε και από την επιστολή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά αυτοαποκαλύπτονται. Στην ουσία αναφέρονται σε ένα θολό «αντιμνημονιακό» μέτωπο που θα είναι ανοιχτό και σε δυνάμεις όπως τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ή ακόμα και σε ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια αστική κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «αντιμνημονιακές» τους προτάσεις γίνονται εύκολα σημαίες κομμάτων, όπως το ΛΑ.Ο.Σ. ή η «Χρυσή Αυγή».

Να γιατί η φιλολαϊκή τάχα θέση του για ενότητα είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι καιροσκόπος, τυχοδιωκτική δύναμη, που υπονομεύει τον ταξικό αγώνα. Άρα είναι επικίνδυνος και επιζήμιος για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ζητήσει την ψήφο του λαού μόνο για την έδρα. Ούτε θα μπορούσε τις ψήφους που παίρνει με βάση την πρότασή του να τις δώσει χάρισμα σε δυνάμεις που αντιπαλεύουν μόνιμα και σταθερά αυτή την πρόταση. Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες και σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» και «προοδευτικά».

Το ΚΚΕ, όχι μόνο απορρίπτει, αλλά και πολεμάει τη θέση για «αριστερή» κυβέρνηση, επειδή δεν έχει σκοπό να γίνει ο νεκροθάφτης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επειδή δεν έχει σκοπό να υποθηκεύσει τα εργατικά συμφέροντα και να συμβάλει στη συντηρητικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν σε αυτή, αν το ΚΚΕ τις προδώσει. Είναι ευτύχημα για το λαό που υπάρχει στην Ελλάδα ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα που δεν πρόκειται να γίνει υποχείριο του κεφαλαίου και της εξουσίας του.

Φιλολαϊκή λύση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, γιατί μια πολιτική υπέρ των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων προσκρούει στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και της Ε.Ε. Επομένως, μια κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, δίχως να έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, είναι ανίσχυρη, είναι φτερό στον άνεμο, ακόμα και αν είχε τις καλύτερες προθέσεις. Φιλολαϊκή λύση (αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, δωρεάν Παιδεία και Υγεία και άλλα) δεν μπορεί να υπάρξει δίχως να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία από τους καπιταλιστές και να κοινωνικοποιηθεί. Δε γίνεται φιλολαϊκή ανάπτυξη (αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας) δίχως αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία. Που θα πει εξουσία άλλης τάξης-της εργατικής-που θα έχει και την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγεται.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις εκλογές να υπερψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ. Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική από ότι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ. Τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά - αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Η κρίση στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς. Ο λαός μας να χειραφετηθεί από τους μονόδρομους της Ε.Ε., από τους μονόδρομους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας για το λαό. Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω, για να περάσουν τα καινούρια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν μια επιλογή: Να τσακίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα τους τσακίσουν. Για αυτούς τους λόγους, μόνο μια επιλογή υπάρχει και στην Κεφαλονιά για να ηττηθούν τα κόμματα του κεφαλαίου, ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 18/4/2012