ΕΛΜΕΚΙ: Οχι στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Μνήμη"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 07:57

ΕΛΜΕΚΙ: Οχι στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Μνήμη"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»
Η ΕΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη» με το οποίο η ΕΕ των μονοπωλίων, ξαναγράφει την ιστορία. Οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό διαθέτουν άφθονο χρήμα για να προπαγανδίσουν το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο», με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία, με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα διακινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ και άλλους φορείς.

Στο εν λόγω πρόγραμμα αναφέρεται: «Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)». Το αντίτιμο είναι 100.000 ευρώ για κάθε «δράση».

Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ σήμερα και αύριο. Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Μια ύβρις απέναντι και στα εκατομμύρια των νεκρών, που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, και που ανάμεσά τους πολλές χιλιάδες ήταν κομμουνιστές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συμβάλλει στην αποκάλυψη αυτών των στόχων. Καλεί κάθε συνάδελφο σε αντίσταση απέναντι στην πολιτική στρέβλωσης της αλήθειας που επιχειρούν τα μονοπώλια και τα όργανά τους.

Ζήτω η πάλη των λαών για κοινωνική πρόοδο ενάντια στον καπιταλισμό
Ζήτω τα εκατομμύρια των νεκρών που έπεσαν στον πόλεμο ενάντια στο φασισμό

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΨΕΜΜΑΤΑ

Αργοστόλι 27 Οκτώβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                 Γαλιατσάτος Νικόλας