Τα ονόματα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 20:08

Τα ονόματα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 13/10 η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης στο Αργοστόλι. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης έγινε η παρουσίαση και η ψήφιση του απολογισμού της απερχόμενη Νομαρχιακής Επιτροπής, η παρουσίαση των βασικών σημείων στα οποία θα κινηθεί η δραστηριότητα του κόμματος στα νησιά μας κατά την ερχόμενη περίοδο, καθώς και η εκλογή των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Επιτροπή Ιονίων Νήσων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους αγώνες οι οποίοι πρόκειται να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον, αγώνες για την προάσπιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, για την εδραίωση δικτύων αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας με τις μεγαλύτερες ανάγκες, όπως και στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων και των πολιτικών εκφραστών τους.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενθαρρύνει εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για το αποκρουστικό περιεχόμενο του φασισμού. Πιο συγκεκριμένα ο Σύριζα έχει επεξεργαστεί ρεαλιστικές θέσεις, σε όλους τους τομείς, για την αναγέννηση και την προοπτική στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, το Ιόνιο. Σημαντικό βάρος θα δοθεί στην αναμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με στόχο την ενίσχυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την κατάργηση του «Καλλικράτη» καθώς και την αντικατάσταση του από ένα νέο σύστημα προοδευτικών μέτρων για την αποκέντρωση του κράτους και τη συμμετοχή του πολίτη.

Στις εσωκομματικές εκλογές εξελέγησαν οι:

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή:

Αντωνέλου Ελένη
Βασιλάτος Γεράσιμος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Γασπαράτου Βιργινία
Γιαννόπουλος Γιώργος
Δημητράτος Γεράσιμος
Δρακουλόγκωνας Παναγής
Ματαράγκας Γιώργος
Μπούας Σπύρος
Παγώνης Σπύρος
Πετράτος Κώστας
Πεφάνη Σουζάνα
Τσιμάρα Σταματούλα

Για την Περιφερειακή Επιτροπή:

Ματαράγκας Γιώργος
Πετράτος Κώστας

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης:
Πουσναράς Παναγής

Το γραφείο τύπου