ΕΛΜΕ: Να αθωωθούν οι έξι εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 07:52

ΕΛΜΕ: Να αθωωθούν οι έξι εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Να αθωωθούν οι έξι εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης που σύρονται στα δικαστήρια, καθώς και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Μαντζουράτος, που συμπαραστάθηκε στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις τους. ΌΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΑΜΗΣ, από τις 9 το πρωί. Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας απαιτεί να αθωωθούν οι έξη εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης, οι οποίοι δικάζονται τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην απολυθούν. Μαζί τους δικάζεται και ο συνάδελφος Δημήτρης Μαντζουράτος που, υλοποιώντας απόφαση του σωματείου μας, συμπαραστάθηκε στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Οι συνάδελφοι δικάζονται με την κατηγορία της «παρακώλησης συγκοινωνιών»!!!. Ουσιαστικά, διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά. Μάρτυρες κατηγορίας είναι οι αστυνομικές αρχές και ο πρώην Δήμαρχος Σάμης κ. Βαλέτας.

Οι διώξεις εναντίον των εργαζομένων δείχνουν ότι αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός πάνε χέρι – χέρι. Αποτελούν μέρος της γενικότερης τακτικής της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που τη στηρίζουν να τρομοκρατήσουν το λαό.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να σταθούν δίπλα στους διωκόμενους: να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να είναι σε ετοιμότητα για άμεση αντίδραση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΟΜΙΜΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να είμαστε παρόντες στη δίκη που γίνεται τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, από τις 9 το πρωί, στο ειρηνοδικείο Σάμης, για να απαντήσουμε στην πρόκληση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, μαζικά και αγωνιστικά.
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στηρίζει την 3ωρη διευκολυντική στάση
(11πμ - 2 μμ), που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να παραβρεθούν στα δικαστήρια.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων
των ΕΛΜΕ της χώρας