Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς απαντά σε δημοσίευμα της ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 09:44

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς απαντά σε δημοσίευμα της ΕΛΜΕΚΙ

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας απαντά ως εξής στο πρόσφατο δημοσίευμα της ΕΛΜΕΚΙ, σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς-Ιθάκης «ΑΠΟΠΛΟΥΣ»:

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας εκπροσωπείται επάξια στο Διοικητικό Συμβούλιο του «ΑΠΟΠΛΟΥ» από το Γραμματέα του Συλλόγου κ. Διονύση Γαρμπή. Για τις παρατηρήσεις και διορθώσεις του εκπροσώπου μας αυτού στο αρχικό κείμενο, που η ΕΛΜΕΚΙ είχε προτείνει για ψήφισμα του ΑΠΟΠΛΟΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, συμφωνούσε απόλυτα και ενθάρρυνε την υποβολή τους. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δει τις διορθώσεις αυτές στο συνημμένο έγγραφο που αποστέλλουμε.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας, αν και αποτελείται από ελεύθερους, σκληρά εργαζόμενους και δοκιμαζόμενους επαγγελματίες, συμμετέχει στον ΑΠΟΠΛΟΥ, καθώς και σε άλλες κοινωνικές προσπάθειες, με έντονη την διάθεση για προσφορά, διαθέτοντας χρόνο που λείπει από την επαγγελματική δραστηριότητα, την ξεκούραση και την οικογενειακή ζωή, αφού σε εμάς δεν παρέχεται καμία πίστωση χρόνου για τέτοιες δραστηριότητες. Η ΕΛΜΕΚΙ θα πρέπει να έχει υπόψη της την παρ' όλα αυτά ανιδιοτελή προσφορά μας στα πλαίσια των προγραμμάτων προληπτικής οδοντιατρικής στα σχολεία μας. Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης το ήθος και την κοινωνική παρουσία και προσφορά του συνόλου και του καθενός ξεχωριστά από τους συναδέλφους μας.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας δεν έχει καμία κυβερνητική ή κομματική εξάρτηση, όπως έχει αποδείξει με την στάση του επί μακρά σειρά ετών, και θεωρεί ανεπίτρεπτο και κατάπτυστο το δημοσίευμα που αποδίδει σε μέλος του την περιγραφόμενη χυδαία συμπεριφορά.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας πιστεύει ότι τα διοικητικά συμβούλια φορέων όπως ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ δεν πρέπει να αναλώνονται σε διαδικασίες κομματικών αντιπαραθέσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση, εμείς, που λειτουργούμε με βάση τη συνείδησή μας και που δεν ενδιαφερόμαστε να αναδείξουμε κομματικά ή συνδικαλιστικά στελέχη, δεν θα είχαμε λόγο συμμετοχής.

Ως σκληρά δοκιμαζόμενοι από την οικονομική κρίση ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν επιθυμούμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην διαίρεση και αντιπαλότητα των επαγγελματικών τάξεων, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την τροϊκανή και μνημονιακή πολιτική, την οποία η ΕΛΜΕΚΙ ισχυρίζεται ότι αντιστρατεύεται.
-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας-