Σε σύσκεψη καλεί η ΕΛΜΕ τα σωματεία για τις εξελίξεις στην Παιδεία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 09:03

Σε σύσκεψη καλεί η ΕΛΜΕ τα σωματεία για τις εξελίξεις στην Παιδεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε συνάντηση - σύσκεψη τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του Νομού, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην παιδεία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στις 8 μμ, στο αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Όπως είναι γνωστό υπάρχει νομοσχέδιο για «νέο» Λύκειο και «νέο» ΕΠΑΛ που έχει καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση. Οι συνέπειες από την εφαρμογή του, που στοχεύουν να γίνει από τη φετινή χρονιά, θα είναι δραματικές για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών αυτών περνά στα χέρια του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Για το λόγο αυτό ζητάμε να υπάρξει εκπροσώπηση όσο γίνεται περισσότερων φορέων, να γίνει ενημέρωση όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. Αν είναι δυνατόν, να κατατεθούν στη σύσκεψη και πρώτες σκέψεις για οργάνωση επισκέψεων και ενημέρωση εργαζομένων σε χώρους δουλειάς ή σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία για το θέμα των εξελίξεων στην παιδεία.

Ζητάμε τη συνδρομή των σωματείων στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, 7 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Το συλλαλητήριο διοργανώνουμε από κοινού με το ΕΚΚΙ, υιοθετώντας σχετική πανελλαδική πρόταση του ΠΑΜΕ.

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, μέρα του αγιασμού, και ώρα 9.30 το πρωί, καλούμε σε κάθοδο μαθητές - γονείς – εργαζόμενους και σε συγκέντρωση μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

Αργοστόλι 5 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας