ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η «κατασκευή» υπεράριθμων καθηγητών, με τελικό στόχο τις απολύσεις!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 18:54

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η «κατασκευή» υπεράριθμων καθηγητών,  με τελικό στόχο τις απολύσεις!

Αιφνιδιαστικά , όπως συνηθίζει άλλωστε, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 6028 υπεράριθμους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά την καρατόμηση των 52 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα –απόλυση των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων,ήρθε η σειρά για το ξεκλήρισμα και άλλων καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων , μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας ,αφού και μετά την μετάταξη των παραπάνω πάλι βρίσκονται στον αέρα πάνω από 1600 καθηγητές!  

Είναι πλέον φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη κυβέρνηση είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα κάνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα «πλεονάσματα» που παρουσιάστηκαν για μια ακόμη φορά κατά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης είναι τεχνητά και μεθοδευμένα! Για αυτό και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις στημένες λίστες της καρατόμησης και της απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου σχολείου! Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα-εκπαιδευτικούς –γονείς και μαθητές – και όλη την κοινωνία σε ένα διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση της μόρφωσης ως κοινωνικού αγαθού!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΤΑΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ